fbpx
-1.3 C
Kecskemét
2023. február 8., szerda

FRISS HÍREK

Lebukás: Körtvélyesi Attila is tagja volt a Roma-Góllá változott Kinizsi vezetésének?

A nagykőrösi városvezetés továbbra is mély hallgatásba burkolózik a patinás múltú Kinizsi SE kókai roma sportegyesületté alakítása ügyében. Egyelőre csak annyi ismert, amit oknyomozása során a Heti Hírek felderített.

2021. február 26-án született egy olyan új alapszabály, amely a Sohajda Márk fideszes önkormányzati képviselő vezette, és egy Balla Gergely utcai címre bejegyzett Nagykőrösi Kinizsi nevét, székhelyét és a vezetők személyét megváltoztatta. Az erről szóló döntést csak a taggyűlésnek volt joga meghozni, azt viszont egyelőre nem tudjuk, ezt ki hívta össze – elvileg csak az elnök Sohajdának volt joga hozzá –, kik voltak jelen, kik és milyen meg-fontolásból szavaztak igennel erre a szégyenteljes javaslatra.

Nem tudjuk, hogy hány tagja van/volt a Kinizsinek, de mivel a törvény szerint egy civil szervezetnek legalább 10 fős tagsággal kell rendelkeznie, akkor a határozatképességhez minimum 5+1 főnek, azaz 6 személynek jelen kellett lenni, illetve minden tagnak meghívót kellett kapnia, ha elment, ha nem, akkor is. Ők még hallgatnak, pedig jó lenne, ha nem várnák meg a dokumentumok nyilvánosságra kerülését. A taggyűlésen meghozott döntés a bíróság honlapja szerint 2021. március 16-án jogerőre is emelkedett. Így lett az egyesület neve Roma-Gól Sportegyesület, a székhelye pedig Kóka 4227 helyrajzi számmal jelölt ingatlan, Sohajda Márk helyett pedig Matyi József lett az elnök.

Persze mondhatja azt a városvezetés, hogy önálló civil szervezetről, sportklubról van szó, nekik nincs közük hozzá.

Elvileg talán így is lehetne, de AZ ÖNKORMÁNYZATI HÍREK 2017. JÚLIUS 28-I SZÁMA SZERINT KÖRTVÉLYESI ATTILA NAGYKŐRÖSI FIDESZ ELNÖK-ALPOLGÁRMESTER IS TAGJA VOLT A NAGYKŐRÖSI KINIZSI VEZETÉSÉNEK! A lap „Nagy tervei vannak a Kinizsi FC-nek” címmel számolt be az egyesület új elnökének terveiről, akiről akkor még nem tudtuk, hogy hamarosan nem csak a sportpályán, hanem a Fidesz környékén is fel fog bukkanni.

A cikk szerzője szerint „őrségváltáskor Sohajda Márkot választották elnöknek, aki nagy lelkesedéssel látott munkához, a többiekkel együtt”. A meglehetősen propagandaszagú írás szerint „ez lehet a biztosíték arra, hogy a focirajongók végre egy sok-sok örömöt, és persze gólt és győzelmet szerző csapatot láthatnak a pályán”. Azóta tudjuk: a sok-sok öröm helyett Sohajdáék a totális csődöt hozták a Kinizsi pályára.

Több alkalommal is írtunk róla, hogy a Sohajda által vezetett és most kókai roma sportegyesületté alakított Nagykőrösi Kinizsi nem számolt el a kapott TAO-támogatásokkal, amely révén mintegy 57 millió forintos tartozást halmozott fel a magyar állam költségvetése, illetve az országos szövetség felé. Korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közölte: a tartozás behajtását átadta a NAV-nak. Ám a Sohajda-féle Kinizsi nem csak az MLSZ felé halmozott fel 33 millió forint tartozást, a röplabda szövetség is visszakövetelt tőlük 23,8 millió forintot, ugyancsak a TAO-tá-mogatásból. Hogy ez az utóbbi tétel átkerült-e a NAV-hoz, nem ismert. A városvezetés a labdarúgó pénzek ügyében Sohajdát védve az előző elnök Rónaszéki Lajosra mutogatott, addig a röplabda esetében már nem tehették meg, hiszen a szakosztályt maga Sohajda Márk és társa hozta létre.

AMENNYIBEN KÖRTVÉLYESI ATTILA IS TAGJA VOLT A VEZETÉSNEK, AKKOR NYILVÁN TUDNIA KELLETT A KLUB PÉNZÉNEK SORSÁRÓL. Nem csak a keresett tízmilliókról, hanem arról is, hogy a röplabda okán mire lehetett az elmúlt években elkölteni tárgyi eszköz beruházás jogcímen kis híján 30 millió forintot, utánpótlás-nevelés jogcímen több mint 81 millió forintot, versenyeztetés jogcímen pedig több mint 2 millió forintot úgy, hogy a klub azóta már nem működő honlapja szerint összesen csak 39 igazolt röplabda játékosuk volt és felnőtt bajnokságban sem szerepeltek. És természetesen tudnia kell a Kinizsi átalakulásáról Roma-Gól SE-vé. Talán ő is jelen volt azon a taggyűlésen, ahol a döntést meghozták? Egy vezetőségi tagról ez joggal feltételezhető! Így viszont mindjárt más a leányzó fekvése, a Fidesz-elnök alpolgármester nem tehet úgy, mintha semmi köze sem lenne a Kinizsi körüli botrányokhoz. Emlékezzünk arra a videóra is, ami az ugyancsak látványos botrányba fulladt klubházépítés befejeztével az ingatlan kulcsátadásáról szólt, ahol szintén Körtvélyesi játszotta a főszerepet Sohajda és a kivitelező között.

Természetesen arra gondolni sem merünk, hogy az Önkormányzati Hírek valótlanul terjesz-tette a Körtvélyesi vezetőségi tagságáról szóló hírt, hiszen a lap felelős szerkesztője Czira Szabolcs, a szerkesztőbizottságnak pedig Szabóné Irházi Zsuzsanna mellett Körtvélyesi Attila saját maga is tagja volt!

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...