fbpx

FRISS HÍREK

Lejer Zoltánt indítja a Jobbik Kecskeméten az ellenzéki előválasztáson 

- Advertisement -
Lejer Zoltán önkormányzati képviselő, a Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság elnöke, a Szövetség a Hírös Városért képviselőcsoport tagja közösségi oldalán jelentette be, hogy őt indítja a Jobbik Bács-Kiskun 1. számú választókerületében az ellenzéki előválasztáson.
A hatpárti (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) megállapodás értelmében ugyanis előválasztásokon döntik el a pártok, hogy ki fogja képviselni az összellenzéket a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben az egy év múlva esedékes 2022-es országgyűlési választásokon.
Lejer Zoltán a bemutatkozójában elmondta, hogy noha a királyok városában, Székesfehérváron nőtt fel, de több mint egy évtizede otthonának választotta az aranyhomok földjét. Elmondása alapján azért kezdett el politikával foglalkozni, mert azt tapasztalta, hogy nemcsak a nyugati jóléttől, de a lengyel életszínvonaltál is lemaradt Magyarország. Kiemeli, hogy

„fontosnak tartom, hogy a fiatalok számára is élhető várost, élhető vidéket teremtsünk. Hitem szerint a vidék és Bács-Kiskun jövője a családi és kisparaszti gazdaságok támogatásában, nyugati típusú szövetkezeti formák kialakításában rejlik, és nem a Fidesz által preferált földesurakat hizlaló nagybirtokpárti modellben.”

Hasonló cikkünk:  Utoljára ültek össze a képviselők a júniusi választás előtt, viszont októberig szól a mandátumuk

Eddig négyen jelentkeztek be az előválasztó ringbe Kecskeméten

Kecskemétet két választókerület vágja ketté, a Bács-Kiskun 1. és 2. számú. Előbbi a Belvárostól nyugat felé a Dunáig tart, utóbbi keleti irányban a Tisza vonalánál ér véget. Hivatalosan eddig a Momentum, a DK és a Jobbik jelentette be a jelöltjeit.

Az 1. számú körzetben indul Bíró Barna (Momentum), Szőkéné Kopping Rita (DK), Lejer Zoltán (Jobbik). A 2. számú körzetben eddig csak Bodrozsán Alexandra (Momentum) jelezte az indulását.

Az előválasztás elfogadott menetrendje a következő, ha azt nem húzza keresztbe valami:
Augusztus 23., hétfőtől – a jelöltek felveszik az aláírásgyűjtő íveket
Augusztus 23. – Szeptember 6.– aláírásgyűjtés, ahol 400 érvényes aláírást kell gyűjteni az induláshoz
Szeptember 18. – szeptember 26.– első forduló (9 nap)
Október 4. – 10.– második forduló (7 nap)

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...