fbpx

FRISS HÍREK

Óriási felháborodás! Vajon a TAO-pénzek lenyúlásának „állatorvosi lovával” szembesülünk?

- Advertisement -

Bombaként robbant múlt héten a hír Nagykőrösön: a Sohajda Márk fideszes önkormányzati képviselő vezetése alatt csődbe ment Nagykőrösi Kinizsi Sportegyesület Roma-Gól Sportegyesületre változtatta a nevét, új elnököt választott és átrakta székhelyét Kókára. Sohajdáék nem tájékoztatták a nyilvánosságot a legendás klub átkereszteléséről, amennyiben a lapunk nem számol be a változásról, talán meg sem tudja a nyilvánosság, mi is zajlik a fideszes színfalak mögött.

Érdemes összefoglalni, egyelőre mit tudunk az ügyről. Az Országos Bírósági Hivatal internetes oldalán található, civil szervezetek közhiteles listájában szerepel a Roma-Gól Sportegyesület, amelynek – szintén itt olvasható – az előző neve Nagykőrösi Kinizsi Sportegyesület volt, székhelye Nagykőrös, Balla Gergely utca 2., a képviseletre jogosult személy pedig Sohajda Márk, aki emellett a Fidesz önkormányzati képviselője, a gazdasági és közbeszerzési bizottság elnöke.
A dokumentum szerint a Roma-Gól SE „létesítő okiratának” kelte 2021. február 26. A „létesítő okirat” sportegyesületek esetében az alapszabályt jelenti, azaz, ekkor változtatták meg a Kinizsi alapszabályában a nevet, a székhelyet és a vezetők személyét. Civil szervezet lévén, ez csak úgy volt lehetséges, hogy taggyűlést hívtak össze, amelyre nyilvánvalóan az elnök, Sohajda Márk volt a jogosult. Nem tudjuk, hogy hány tagja van/volt a Kinizsinek, de mivel a törvény szerint egy civil szervezetnek legalább 10 fős tagsággal kell rendelkeznie, akkor a határozatképességhez minimum 5+1 főnek, azaz 6 személynek jelen kellett lennie ezen, amit saját kezű aláírásával a jelenléti íven igazolni is kellett. Az alapszabály dátumából és az általános gyakorlatból arra lehet következtetni, hogy a Kinizsi taggyűlése 2021. február 26-án volt – legalább is papíron. Az is látható, hogy a taggyűlés simán lezajlott, hiszen a meghozott döntés a bíróság honlapja szerint 2021. március 16-án jogerőre is emelkedett.

Így lett az egyesület neve Roma-Gól Sportegyesület, a székhelye pedig Kóka 4227 helyrajzi számmal jelölt ingatlana, ami ebből fakadóan vélelmezhetően a településen kívül, külterületen található. Sohajda Márk helyett Matyi József lett az elnök, az egyesület képviseletére pedig rajta kívül még Máté András Béla és Kovács Norbert jogosult.

Nem kell hozzá szakértőnek lenni, hogy érezzük: itt valami rettenetesen bűzlik!
Sohajda Márk, amikor átvette a Nagykőrösi Kinizsi vezetését, társával együtt oldalakon keresztül zengte nagyívű terveit, építgette saját nagyságát megmintázó szobrát.

Emlékszünk rá, úton-útfélen a 200-250 fős  utánpótlásra, a gyerekekre hivatkozott, többek között akkor is, amikor a 400 milliós klubház építése szóba került. Most, amikor egy ilyen horderejű változás történt, nem érezte kötelességének tájékoztatni a nagykőrösi embereket, a Kinizsi szurkolóit, mindazokat, akik az elmúlt ötven évben valamilyen módon kötődtek a város legendás egyesületéhez. Pedig lett volna rá alkalma, hiszen az Önkormányzati Hírek legutóbbi, április 2-i számában saját magát „focibarátnak” nevezve tudósított a MozGo–Nagykőrös SE táborfalvai bajnoki mérkőzéséről. A nyílt kiállás helyett a sunyi lapítást választotta.
Pedig lenne mit megmagyaráznia!
Először is azt, hogy a klub eltüntetésének van-e köze ahhoz, hogy az általa vezetett Nagykőrösi Kinizsi SE összesen 57 millió forint tartozást halmozott fel a magyar állam költségvetése, illetve a sportági szövetségek felé? Lapunk is megírta és az országos sajtó is beszámolt róla, miszerint az akkor még megyei első osztályú csapattal rendelkező klubtól 33 millió forint szabálytalanul, vagy egyáltalán el nem számolt pénzt követel vissza a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). Hasonló helyzetbe hozták a korábban általuk gründolt röplabda szakosztályt is. Ahogy a szövetség lapunknak küldött válaszából kiderült, 23,8 millió forint visszafizetésére kötelezték őket, ugyancsak a TAO-támogatás körüli anomáliák miatt.
A fideszes képviselővé avanzsált Sohajda Márk elárulhatná azt is, hogy került kapcsolatba a kókai illetőségű Matyi Józseffel, aki az ő utódja lett? Matyi úr mikor lépett be a Kinizsi egyesületbe, hiszen anélkül tisztséget sem vállalhatott volna. Mikor és hol rendezték meg a taggyűlést, és a jelenlévő tagok milyen arányban szavazták meg a Kinizsi – stílszerűen szólva – elpasszolását, Kókára költöztetését, a nevét Roma-Gólra változtatását?

Hasonló cikkünk:  Király József: Erősnek érzem magam ahhoz, hogy megnyerjem a választást

Persze megteheti, hogy néma marad, de előbb-utóbb lesz képviselő-testületi ülés, ahol szemtől szembe kell majd magyarázatot adnia a Kinizsi nevének meggyalázására. Mert sokan így fogadták a hírt, hiszen annak idején a Kovács Sándor konzervgyári igazgató által támogatott sportkörnek tíznél több szakosztálya is volt, rengeteg sportolóval. Nincs olyan nagykőrösi család, amelyik ne kötődött volna a klubhoz, ha másként nem, a családfőn keresztül, aki szurkolóként, hétről hétre érdeklődve olvasta a Pest Megyei Hírlapban a sporthíreket, a labdarúgó csapat eredményeit.
Lapunk által feltártak ismeretében Zágráb Nándor önkormányzati képviselő és Oláh József a nagykőrösi Jobbik elnöke az elmúlt hétvégén ellátogatott Kókára, a „Kinizsi” új székhelyére, melyről élőben tudósítottak a Facebook oldalukon.

A látottak és hallottak alapján szóhoz sem jut az ember… Nem véletlen, hogy az RTL Klub híradója is tudósított róla „Cégtemetőbe került az egyesület?” – címmel.
A képek beszédesek, de nézzünk néhány tényt:
– A FÉLMILLIÁRDDAL támogatott egyesület minősíthetetlen körülmények közé olyan helyre került, ahol a székhelyen még azt sem tudják, hogy van-e focicsapat!
– Kókán a kisebbségi képviselő bemutatott Zágráb Nándorék részére egy levelet, amelyet a kormányhivataltól kaptak. A hivatalos levél szerint Czira Szabolcs nagykőrösi fideszes polgármester is részt vett az eljárásban és tájékoztatva lett a Roma-Gól SE-vel kapcsolatos ügyletről! Mivel a sportegyesület (Kinizsi néven utoljára ismert) elnöke az a Sohajda Márk, aki a Jogi Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság fideszes vezetője is egyben, így a kívülállók részére ez úgy tűnik, mintha ezeket a súlyos gazdasági lépéseket az önkormányzat vezetése irányítaná… Számomra igazolást ad minderre Szabóné Irházi Zsuzsanna „exelvtárs” kirohanása, melyben rendre utasítja az egyik kommentelőt!

Mit képzel Szabóné magáról? Finoman szólva is gyanús körülmények között eltűnik egy meghatározó sportérték Nagykőrösről, amelyről – az említett levél tanúsága szerint – helyi fideszes képviselők tudnak, de csöndben sunnyognak, nem közölnek róla semmit, és még le is lehurrogják azt, aki mindezt szóvá teszi? Na de „elvtársnő”! A nagykőrösi érték megóvásáért, megmentéséért kellene ilyen harciasnak lennie!

Cikkünk megjelenése, Zágráb Nándor kókai látogatása, valamint az RTL Klub híradója után számos megdöbbentő információ jutott szerkesztőségünk tudomására, amelyekről – azok ellenőrzését követően – a közeljövőben számolunk be Olvasóinknak!

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...