fbpx
10.4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Őszig is tarthat a veszélyhelyzet

- Advertisement -

Kedden késő este benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely a parlament őszi ülésszakának kezdete utáni 15. napig nyújtaná meg a veszélyhelyzetet – írja a Magyar Narancs. Ez praktikusan szeptember végét jelentheti, mert általában a hónap közepén kezd ülésezni az országgyűlés.

A veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányrendeletek jelenleg május 23-áig hatályosak, ugyanis február végén 90 nappal hosszabbította meg a hatályukat a parlament. A második hullám idején – tavasztól eltérően – korlátozott időre (90 napra) adott felhatalmazást a rendeleti kormányzásra a parlament a kormánynak, azonban annak meghosszabbítása lehetséges.

Ha erről dönt ismét a parlament – márpedig a fideszes többség erről fog dönteni – akkor összességében már közel egy évig fog tartani egyhuzamban a veszélyhelyzet, és még nem is biztos, hogy ez a vége.

Hasonló cikkünk:  Tavaly 28 titkos határozata volt a kormánynak, évtizedek múlva derül majd ki, mik is voltak azok

A javaslat indoklása szerint azért van szükség a hosszabbításra, mert azzal elbüszkélkednek, hogy „Magyarország Európa egyik legeredményesebb oltási programjával küzd a koronavírus világjárvány ellen”, de „az új vírusvariánsok azonban Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, ezért elengedhetetlen a fokozott védekezés”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...