fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Szőkéné Kopping Ritát indítja a DK Kecskeméten az ellenzéki előválasztáson 

- Advertisement -
Szőkéné Kopping Rita önkormányzati képviselő, tanácsnok, a Szövetség a Hírös Városért képviselőcsoport frakcióvezetője és a Demokratikus Koalíció politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy megméretteti magát az ellenzéki pártok által kora őszre tervezett előválasztásokon.
A hatpárti (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) ellenzéki megállapodás értelmében a 106 egyéni választókerületben ugyanis előválasztásokon indulnak a pártok jelöltjei és itt választják ki azt a személyt, aki végül az ellenzéki összefogást képviselni fogja a Fidesz-KDNP jelöltjeivel szemben 2022-ben.

„A demokrata ellenzéki szövetség legkésőbb 2021. október 23-án – az előválasztások lebonyolítását követően – közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel áll a választók elé.”

tudatta a hat ellenzéki párt még 2020. novemberben.
Kecskeméten két választókerület van. Hivatalosan eddig a Momentum jelentette be a jelöltjeit, az 1. számú körzetben, ami a Belvárostól a Dunáig tart, Bíró Barna indul, a 2. számú körzetben, ami a Tisza vonalánál ér véget, Bodrozsán Alexandra.

A DK jelöltje Kecskeméten: Szőkéné Kopping Rita 

Szőkéné úgy fogalmaz, hogy régóta folyik a találgatás, hogy vajon indul-e, ha igen, akkor melyik választókerületben az országgyűlési előválasztáson. A politikus ezúton világossá tette, hogy indul és a Bács- Kiskun megye 1. számú egyéni választókerületben.

 

 

Hasonló cikkünk:  Bemutatta önkormányzati választási programját a Szövetség a Hírös Városért Egyesület

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...