fbpx

FRISS HÍREK

Tudtad? A napokban elhunyt Fülöp herceg Bugacon is járt

- Advertisement -

Ritkán látható fotót mutatunk: az 1993-as kép II. Erzsébet és Fülöp herceg magyarországi látogatásán készült.

II. Erzsébet királynő és Edinburgh hercege közösen használ egy esernyőt, miközben fiákeren utaznak Bugacson a magyar Alföldön, a magyarországi hivatalos látogatás során.

– olvasható a kép leírásában, amely valóban Bugacsként hivatkozik Bugacra.

A fiákeres kép mellett az 1993. májusi látogatást örökíti meg az alábbi kép is, amelyen Göncz Árpád köztársasági elnök társaságában látható a királyi pár.

A herceg 1947-ben kötött házasságot Erzsébet hercegnővel, aki öt évvel később az Egyesült Királyság királynője lett. Ezzel Fülöp töltötte be leghosszabb ideig az uralkodó hitvesének címét a brit történelemben.

Pénteken kora délután jelentette be a Buckingham-palota, hogy meghalt Fülöp herceg.  Bár élete tele volt drámákkal és tragédiákkal, páratlan alkalmazkodóképessége minden nehézségen átsegítette. Fülöp herceget felesége, négy gyermeke, nyolc unokája és tíz dédunokája gyászolja. 99 éves volt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...