fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Tudtad? A napokban elhunyt Fülöp herceg Bugacon is járt

- Advertisement -

Ritkán látható fotót mutatunk: az 1993-as kép II. Erzsébet és Fülöp herceg magyarországi látogatásán készült.

II. Erzsébet királynő és Edinburgh hercege közösen használ egy esernyőt, miközben fiákeren utaznak Bugacson a magyar Alföldön, a magyarországi hivatalos látogatás során.

– olvasható a kép leírásában, amely valóban Bugacsként hivatkozik Bugacra.

A fiákeres kép mellett az 1993. májusi látogatást örökíti meg az alábbi kép is, amelyen Göncz Árpád köztársasági elnök társaságában látható a királyi pár.

A herceg 1947-ben kötött házasságot Erzsébet hercegnővel, aki öt évvel később az Egyesült Királyság királynője lett. Ezzel Fülöp töltötte be leghosszabb ideig az uralkodó hitvesének címét a brit történelemben.

Pénteken kora délután jelentette be a Buckingham-palota, hogy meghalt Fülöp herceg.  Bár élete tele volt drámákkal és tragédiákkal, páratlan alkalmazkodóképessége minden nehézségen átsegítette. Fülöp herceget felesége, négy gyermeke, nyolc unokája és tíz dédunokája gyászolja. 99 éves volt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...