fbpx
24.3 C
Kecskemét
2022. július 1., péntek

FRISS HÍREK

A MozGo kapta meg a Roma-Gólként eltüntetett Kinizsi sporttelepét

Czira Szabolcs április 21-én kelt rendkívüli határozatával a nagykőrösi önkormányzat tulajdonát képező „Nagykőrös 254/2 hrsz. alatti, természetben a Nagykőrös, Ménesi út 5/b. szám alatti sporttelep, fedett lelátó, nagypályás labdarúgó edző és versenypálya, futópálya, a lelátó alatt lévő kiszolgáló helyiségek, vala-mint a gondnoki lakást magában foglaló sport célú létesítmény (…) pályázati eljárását érvényesnek és eredményesnek” minősítette. Egyúttal felhatalmazta saját magát a hasznosítási szerződés aláírására a nyertes MozGo Nagykőrös SE képviselőjével, Csipő Kristóffal.

A nyilvános előterjesztés szerint a nagykőrösi Ménesi út 5/b. alatti 254/2 helyrajzi számú ingatlant (a Ceglédi út 26. szám telekmegosztása után ez lett a labdarúgó pálya új címe) 2020 decemberéig a Sohajda Márk fideszes képviselő által vezetett, irányítása alatt csődbe ment és időközben rejtélyes körülmények között Kókára költöztetett, Roma-Gól SE-vé átkeresztelt Nagykőrösi Kinizsi SE használta. Az ingatlanon az elmúlt évben önkormányzati és tao-támogatással egy 620 négyzetméteres klubház épült, amelynek műszaki átadása lezárult. Az épület időközben az önkormányzat tulajdonába, majd a város cégének, a KÖVA-nak a kezelésébe került ez év január 27-én. Az előterjesztés szerint a klubház „használatát biztosító eljárások és munkák (energiaellátás bővítése) folyamatban vannak”.

A Roma-Gól SE-vé változtatott Nagykőrösi Kinizsi pályája az egyelőre üresen álló 400 milliós klubház üvegportáljain keresztül. Fotó: Heti Hírek

A sporttelepre ez év március 11-én kiírt hasznosítási felhívásra egy érvényes pályázat érkezett, a MozGo Nagykőrös SE részéről, melynek képviselője Csipő Kristóf. Az előterjesztést jegyző Vozárné Ragó Ildikó KÖVA vezérigazgató szerint a pályázó részletes hasznosítási tervet készített az üzemeltetésre. Főbb céljai között szerepel, hogy minden sportolni vágyó részére a lehető legjobb edzést és versenykörülményt biztosítsa, azokat folyamatosan fejlessze. Fontosnak tartják az utánpótlás nevelését, a gyermekek „életre nevelését”, fejlődésük segítését. Pályázatukban „a labdarúgó klub új szemléletű, modern és hosszútávú üzemeltetését, a nagykőrösi labdarúgó sportban rejlő lehetőségek maximális kihasználását tűzik ki célul”.

Hasonló cikkünk:  A PR-TELECOM internetes fejlesztése Nagykőrösön
Hasonló cikkünk:  A PR-TELECOM internetes fejlesztése Nagykőrösön

A meglévő infrastruktúra (pályák, klubház stb.), valamint azok környezetének lehető legjobb minőségben és hatékonysággal történő kihasználása, folyamatos ápolása szerepel terveikben. Vállalják a pályák, parkok, sövények, kerítések stb. kertészeti és egyéb munkáinak elvégzését, a sporttelep jó gazda gondosságával történő karbantartását. A hasznosítás tervezett időtartama 15 év + 5 év. Megajánlott bérleti díj: havi 90 ezer forint + áfa.

Az egyesület a pályázathoz csatolta azokat a dokumentumokat is, amelyek szerint a MozGo-nak sem a NAV, sem az önkormányzat, sem a közszolgáltatók felé nincs tartozása. Normális körülmények között ennek teljesen természetesnek kellene lennie, azonban ismerve a Sohajda Márk fideszes képviselő vezetésével csődbe vitt Kinizsi esetét, ez a szempont különösen fontossá vált.

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...