fbpx

FRISS HÍREK

A MozGo kapta meg a Roma-Gólként eltüntetett Kinizsi sporttelepét

- Advertisement -

Czira Szabolcs április 21-én kelt rendkívüli határozatával a nagykőrösi önkormányzat tulajdonát képező „Nagykőrös 254/2 hrsz. alatti, természetben a Nagykőrös, Ménesi út 5/b. szám alatti sporttelep, fedett lelátó, nagypályás labdarúgó edző és versenypálya, futópálya, a lelátó alatt lévő kiszolgáló helyiségek, vala-mint a gondnoki lakást magában foglaló sport célú létesítmény (…) pályázati eljárását érvényesnek és eredményesnek” minősítette. Egyúttal felhatalmazta saját magát a hasznosítási szerződés aláírására a nyertes MozGo Nagykőrös SE képviselőjével, Csipő Kristóffal.

A nyilvános előterjesztés szerint a nagykőrösi Ménesi út 5/b. alatti 254/2 helyrajzi számú ingatlant (a Ceglédi út 26. szám telekmegosztása után ez lett a labdarúgó pálya új címe) 2020 decemberéig a Sohajda Márk fideszes képviselő által vezetett, irányítása alatt csődbe ment és időközben rejtélyes körülmények között Kókára költöztetett, Roma-Gól SE-vé átkeresztelt Nagykőrösi Kinizsi SE használta. Az ingatlanon az elmúlt évben önkormányzati és tao-támogatással egy 620 négyzetméteres klubház épült, amelynek műszaki átadása lezárult. Az épület időközben az önkormányzat tulajdonába, majd a város cégének, a KÖVA-nak a kezelésébe került ez év január 27-én. Az előterjesztés szerint a klubház „használatát biztosító eljárások és munkák (energiaellátás bővítése) folyamatban vannak”.

A Roma-Gól SE-vé változtatott Nagykőrösi Kinizsi pályája az egyelőre üresen álló 400 milliós klubház üvegportáljain keresztül. Fotó: Heti Hírek

A sporttelepre ez év március 11-én kiírt hasznosítási felhívásra egy érvényes pályázat érkezett, a MozGo Nagykőrös SE részéről, melynek képviselője Csipő Kristóf. Az előterjesztést jegyző Vozárné Ragó Ildikó KÖVA vezérigazgató szerint a pályázó részletes hasznosítási tervet készített az üzemeltetésre. Főbb céljai között szerepel, hogy minden sportolni vágyó részére a lehető legjobb edzést és versenykörülményt biztosítsa, azokat folyamatosan fejlessze. Fontosnak tartják az utánpótlás nevelését, a gyermekek „életre nevelését”, fejlődésük segítését. Pályázatukban „a labdarúgó klub új szemléletű, modern és hosszútávú üzemeltetését, a nagykőrösi labdarúgó sportban rejlő lehetőségek maximális kihasználását tűzik ki célul”.

A meglévő infrastruktúra (pályák, klubház stb.), valamint azok környezetének lehető legjobb minőségben és hatékonysággal történő kihasználása, folyamatos ápolása szerepel terveikben. Vállalják a pályák, parkok, sövények, kerítések stb. kertészeti és egyéb munkáinak elvégzését, a sporttelep jó gazda gondosságával történő karbantartását. A hasznosítás tervezett időtartama 15 év + 5 év. Megajánlott bérleti díj: havi 90 ezer forint + áfa.

Az egyesület a pályázathoz csatolta azokat a dokumentumokat is, amelyek szerint a MozGo-nak sem a NAV, sem az önkormányzat, sem a közszolgáltatók felé nincs tartozása. Normális körülmények között ennek teljesen természetesnek kellene lennie, azonban ismerve a Sohajda Márk fideszes képviselő vezetésével csődbe vitt Kinizsi esetét, ez a szempont különösen fontossá vált.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...