fbpx

FRISS HÍREK

Angyalnak született

- Advertisement -

A héten jelent meg Molnár Nelly „Suifa Angyalnak születtem” című könyve. Az író, aki élete legnagyobb részét Nagykőrösön töltötte, és ma is Nagykőrösön él, a húszas éveiben a művészet több ágával foglalkozott: énekelt, szavalt. Felnőtt életét is ezen a területen képzelte el. De sajnos vagy nem sajnos, ezen lehetne vitatkozni, a művészettől eléggé távoleső pályára került, és sikeres külkereskedő lett. Nyugdíjasként azonban visszatalált a művészethez, és ír. Még pedig fantasy műveket. Megjelent első regénye, a „Suifa: Angyalnak születtem” igazi csemege a fantasy kedvelőknek.

A regényben a fantasy szabályainak megfelelően képzeletbeli szereplők, képzeletbeli térben, a képzeletbeli világ szabályainak megfelelően tevékenykednek. A képzeletbeli szereplők ezúttal angyalok, mint ahogyan a regény főhőse, Suifa is egy angyal, még pedig egy újszülött jóságos angyal, aki azért jött a világra, hogy egy kisbabát kísérjen és segítsen egész életében. Két vele egyszerre „született” angyaltársa más, szintén fontos feladatot kapott. Amolen a tanácsadók légiójánál, Kerun a démonvadászoknál teljesít majd szolgálatot. A regény színhelye a mennyország, ahol az angyalok milliárdjai élnek, és azok a lelkek, akik már eltávoztak a földi életből. A mennynek mind a hét szintjén végigvezet bennünket Suifa, csodálatos leírást adva az egyes szintekről és a főangyalok életéről. A mennyben minden fénylik, ragyog, az angyalok pedig lélegzetelállítóan szép öltözetekben pompáznak.

A csodás szereplők és csodás helyszín után következzék a csodás történet, ugyanis a főszereplő és két társa mielőtt még a rábízott feladat végrehajtásához hozzákezdene, felfedezi, hogy a gonosz erők a mennyország megtámadását tervezik. Ezért aztán kitör háború, amelyben az angyalok ugyanúgy harcolnak, küzdenek, sebet osztanak és sebet kapnak, mint a valóságos háborúban harcoló katonák, mert ezek az angyalok emberi tulajdonsággal vannak felruházva. Emberi angyalok. Nyelvük olykor bibliai magasságokban szárnyal, máskor olyan 20. századi kifejezésekkel lep meg mint a „nyersanyagbányászat”, „nukleáris erőmű”, „űrkutatási eredmények” stb., ugyanis a mű sok más egyéb mellett még az űrkutatás rejtelmeibe is betekintést nyújt.

A szerző egy évi kutatómunkát végzett a regény megírása előtt. Tanulmányozta az apokrif iratokat, a különböző vallásokat, mitológiákat, legendákat, filozófiai felfogásokat, támaszkodott az angyal szótárra és az angyalokról szóló bibliai történetekre. Ezek ötvözetéből alkotta meg könyvét, nem téve egyik felfogást sem a másik fölé. A humorral átszőtt angyali történet ajánlható nem csak fantasy kedvelőknek, de mindazoknak, akik a hétköznapi valóságból egy különösen szép képzeletbeli világba vágynak.

A könyv közvetlenül a szerzőtől vásárolható meg a suifalibri.com oldalon.

Szigeti Márta

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...