fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Átlagosan havi 890 forint pluszt kapnak a nyugdíjasok

- Advertisement -

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet a júniusi kiegészítő nyugdíjemelésről.

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások (27 fajta járandóságot sorol fel a jogszabály) 0,6 százalékkal emelkednek, mégpedig év elejéig visszamenőleg. Így a január-májusi időszakra vonatkozó különbözet, a plusz egyheti nyugdíjra vonatkozó plusz, valamint a már emelt havi járandóság érkezik így júniusban.

Az átlagos nyugdíj 148.450 forint volt az év elején, így a mostani emelés átlagosan havi 890 forint pluszt jelent csupán.

Mivel most tehát visszamenőleg egy összegben csapják hozzá az emelt járandósághoz a pluszt, így júniusban a májusihoz képest átlagosan durván 5500 forinttal magasabb nyugdíj érkezik.

Mivel a drágulás a mostani előrejelzések szerint pedig még magasabb lehet, mint amire a kormány számít (3 százalékra gondoltak év elején,  mostani kiegészítő nyugdíjemelés azért lesz, mert már 3,6 százalékos inflációt jósol a kormány, de elemzők inkább 4 százalék körülit tartanak valószínűnek), ezért van arra esély, hogy novemberben újra nyugdíjemelés lesz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...