fbpx
6.8 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

„Az igazi reformátusokat meg kell védeni a fideszesektől!”

- Advertisement -

A címbéli felütéssel kezdte Facebook posztját május 24-én, hétfőn Zágráb Nándor önkormányzati képviselő, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Pest 12. számú választókerületében.

A következőket írja:

„Mint ismeretes, ma délután szentelik fel Balog Zoltánt a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét, a zsinat lelkészi elnökét a nagykőrösi református templomban. Balog Zoltán volt az, aki 2017-ben átadta az általa vezetett minisztérium részéről a Trefort Ágoston díjat Suba Lajosnak, az Arany János Református Gimnázium korábbi igazgatójának. Akit meg sem hívtak a mostani rendezvényre. Ugyanis amióta megtörtént a fideszes hatalomátvétel a gimnáziumban, szabályos hadjárat indult a város által tisztelt korábbi igazgató ellen. Első körben fényképezőgép, és számítógép eltulajdonítással hozták hírbe, amelyről egyértelműen bebizonyosodott, hogy egy nagyon, durva, valótlan állítás volt. Ami viszont a múlt héten került felszínre, tényleg minden határt túllép.

A Heti Hírek helyi kereskedelmi újság ugyanis kiderítette, hogy a több mint 500 millió forint támogatással kitömött, majd Kókán eltüntetett sportegyesület felügyelő bizottsági elnöke a bíróságon leadott dokumentumok szerint Suba Lajos volt. Ugyanakkor a nagykőrösi Kinizsit kókai Roma-Góllá változtató taggyűlés jegyzőkönyv vezetője a helyi fidesz elnök, és alpolgármester, Körtvélyesi Attila volt. Az egyesület elnöke pedig Sohajda Márk fideszes önkormányzati képviselő. Suba Lajos viszont a nyilvánosság előtt egyértelműen cáfolta, hogy ő soha nem volt a felügyelő bizottság elnöke, sőt 10 éve egyáltalán nem vett részt a fociklub munkájában, rendezvényein.

Mindezek után csak remélni lehet, hogy lesz egy olyan bátor ember a gyülekezetben, aki felhívja a püspök figyelmét arra, hogy milyen módon próbálja bűnbakká tenni a fideszes vezetés a köztiszteletben álló, nyugalmazott gimnázium igazgatót. Most kiderül, hogy ki mennyit ér. Mivel csak bátorsággal és összefogással lehet megvédeni az igazi reformátusokat a fideszesektől!”

A teljes „képhez” hozzátartozik Suba Lajos Facebook posztja is, amely véleményem szerint vallomásként is értelmezhető:

„A Kinizsi egyesületről a Heti Hírekben és a közösségi oldalon megjelentetett információ tartalma váratlanul ért és „lefagyasztott”. KIJELENTEM, HOGY AZ EGYESÜLETBEN FELÜGYELŐBIZOTTSÁGI ELNÖKI FELKÉRÉST SOHASEM KAPTAM ÉS NEM IS FOGADTAM EL, ÍGY AZ AZZAL JÁRÓ TEENDŐKET SEM LÁTTAM EL. Végigfuttattam az emlékezetemben megőrzött eseményeket és következőkről tájékoztatom a téma iránt érdeklődő sportbarátokat. A Nagykőrösi Kinizsi – Törtel FC. elnökének, Rónaszéki Lajosnak 2011-ben aláírtam egy tagságot elfogadó ívet, majd egy összejövetelen megjelentem a sporttelep büféjében. Ezt követően 2021. január végéig tagdíjat nem fizettem, egyetlen összejövetelen, ülésen, közgyűlésen sem voltam, meghívást nem kaptam, és az előbbiekből következően semmilyen dokumentumot sem írtam alá. Meglepetésemet nem titkolva – 2021. január végén – tudtam meg Sohajda Márk egyesületi elnöktől, hogy tagként még szerepelek a nyilvántartásban. Kijelentettem, hogy vegye tudomásul a kilépésemet és a pálya büféjében ekkor írtam alá egy közgyűlési jelenléti ívet, majd azonnal távoztam. Kérem a téma iránt érdeklődőktől a fenti nyilatkozatom megértését és tudomásul vételét. Suba Lajos”

TEHÁT LESZÖGEZHETJÜK, HOGY SUBA LAJOS SOHA NEM VOLT OLYAN KÖZGYŰLÉSEN, AHOL ŐT SZABÁLYSZERŰEN MEGVÁLASZTHATTÁK FELÜGYELŐBIZOTTSÁGI ELNÖKNEK! De akkor mégis hogy, és mikor történhetett mindez?

A megfejtést a 2017. év novemberi jegyzőkönyv tartalmazza, vagyis az, amikor Sohajda Márk elnök lett! Szép indítás: rányomni valakire – jelen esetben Suba Lajosra – egy hatalmas felelősséget anélkül, hogy Ő ezt tudná és vállalná!!! Ezek szerint Sohajda pont olyan csúfosan kezdte a „Kinizsis” pályafutását, mint ahogy befejezi…

Fotó forrása: Sohajda Márk Facebook-oldala

De ki asszisztált mindehhez a jogsértő, és álláspontom szerint övön aluli aljas húzáshoz??? Nem más, mint a jogász végzettségű fideszes alpolgármester, Dr. Körtvélyesi Attila! Ezt bizonyítja a 2017. november 17-i közgyűlés 1/2017. november 17. közgyűlési határozata, mely szerint:

„A közgyűlés egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül JEGYZŐKÖNYVVEZETŐNEK DR. KÖRTVÉLYESI ATTILA EGYESÜLETI TAGOT MEGVÁLASZTOTTA.”

Ezen a közgyűlésen – a jegyzőkönyv tanúsága szerint – Sohajda Márk a következőket mondja:

„Javaslom, hogy az egyesület ellenőrző bizottságának elnöke Suba Lajos, tagjai pedig Rónaszéki Lajos és Rónaszéki Attila legyenek.”

Ezek után a közgyűlés 5/2017. november 17. hatá-rozata kimondja, hogy „A KÖZGYŰLÉS EGYHANGÚLAG, TARTÓZKODÁS ÉS ELLENSZAVAZAT NÉLKÜL ELFOGADTA, HOGY AZ EGYESÜLET ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE SUBA LAJOS, TAGJAI PEDIG RÓNASZÉKI LAJOS ÉS RÓNASZÉKI ATTILA LEGYENEK.”

A következő kérdésekre valamikor felelnie kell majd a fideszes Körtvélyesi-Sohajda párosnak:

– Kinek az ötlete volt, hogy tudta nélkül belerángassák és jókora felelősséggel ruházzák fel Suba Lajost?
– Miért pont Suba Lajos kellett „áldozati báránynak”?
– Körtvélyesi jogászként nem tudja, hogy addig nem szavaztatható meg senki semmilyen tisztségre, amíg a jelölést el nem fogadja?
– Ki írta alá Suba Lajos helyett a jelenléti ívet, illetve a tisztségelfogadó nyilatkozatot (azt ugyanis csatolni kellett a bírósági anyaghoz)?
– Aki aláírta, az tudja, hogy okirathamisítást követett el?
– A jelenléti ívet aláírók valóban ott voltak a közgyűlésen? Ha igen, ők miért nem kifogásoltak, hogy nincs ott Suba Lajos, akit felügyelőbizottsági tisztségre megválasztanak?
– 2017 óta hogy ülésezett évente a felügyelő bizottság az elnök nélkül? Különös tekintettel arra, hogy a TAO és egyéb támogatások miatt százmilliók fordultak meg az egyesületnél!
– Rónaszéki Lajosnak és Rónaszéki Attilának ki küldte a meghívót a felügyelőbizottsági ülésre (mert azt az elnök szokta kiküldeni)?
– Ők ketten mindig az elnök nélkül üléseztek? Nem volt ez nekik gyanús? Vagy esetleg ők sem voltak 2017 és 2021 között felügyelőbizottsági ülésen?

Az egyik kérdés következik a másik után, és még hosszan sorolható… Folytatjuk is a további információk ismertetésével a következő lapszámunkban.

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...