fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Bírósági anyag tanúsítja, hogy Körtvélyesi Attila is benne van a Kinizsi ügyben!

Az elmúlt hetekben (hónapokban) Nagykőrös közvéleményét leginkább a Kinizsi SE Roma-Góllá történt átváltozása foglalkoztatta. Sokan megnyilvánultak az ügyben a Facebookon – többnyire dühösen és/vagy csalódottan, ami nem véletlen, hisz számtalan kérdést vet fel az ügy, melyre az illetékesektől nem érkezik válasz!

Az ÖH is csak a fideszes városvezetés fényezésével van elfoglalva, de egy helyi sporttörténeti jelentőségű, ráadásul közpénzből irgalmatlan összegekkel támogatott fociklub eltűnését szóra sem méltatja… Talán azért, mert az „illetékes elvtársék” részéről a helyi értékvédelemről hangoztatott dicshimnusz nem más, mint puszta propaganda?! Vagy netán másról van szó? Esetleg azért van csönd, mert „bűzlik” az egész, és ha „megkapargatjuk” az ügyet, akkor jogsértésekre, vagy legalábbis erkölcsileg súlyosan elítélhető cselekedetekre bukkanunk???

Nézzünk néhány kérdést, melyre hiába várjuk, nem érkezik válasz, magyarázat:

Miért változtatott nevet az egyesület?

Miért költözött a jelentős sportmúltú szervezet Kókára?

Maradtak-e az eredeti tagok, vagy a tagság is lecserélődött?

Miért nem töltötte ki Sohajda Márk az elnöki mandátumát?

Több százmilliós támogatás mellett hogyan süllyedhetett az egyesület odáig, hogy tele van adóssággal, és menekülni kénytelen Nagykőrösről?

Van-e köze ehhez az egészhez Körtvélyesi Attila alpolgármesternek?

És ez csak a töredéke a felmerült kérdéseknek…

Hála Istennek oldottak a járványügyi szigorításokon, így most már be lehet menni a bíróságokra. Élve hát állampolgári jogommal elmentem a Budapest Környéki Törvényszékre, és kikértem a Nagykőrösi Kinizsi SE anyagait 2017-től, vagyis akkortól, amikor Sohajda Márk lett az elnök.

Meglepő, de cseppet sem mulatságos dolgokra bukkantam!

Most már egészen biztos, hogy az alpolgármester is érintett a Kinizsi – Roma-Gól ügyben, ugyanis DR. KÖRTVÉLYESI ATTILA VEZETTE A JEGYZŐKÖNYVET AZON A KÖZGYŰLÉSEN, AHOL ÁTADTÁK A KINIZSI SE-T A KÓKAIAKNAK! Csak halkan kérdezem: az alpolgármesternek nem a helyi érték megóvásán kellene őrködni? Normális dolog az, hogy csendben asszisztál az alpolgármester egy nagymúltú, hatalmas önkormányzati támogatásokat kapó szervezet eltűntetéséhez? Megjegyezném, hogy 2017-ben, amikor Sohajda Márknak bizalmat szavaztak, akkor is Körtvélyesi Attila vezette a jegyzőkönyvet…

A közgyűlésen 15 tag volt jelen (mint általában mindig, az előző közgyűléseken). Érdekes, hogy mindig mindent egyhangúlag megszavaztak…

Akkor csodálkoztam el, amikor megláttam az alapszabályban (a kókai áthelyezésig) a felügyelőbizottság tagjait: elnök: Suba Lajos, tagok: Rónaszéki Lajos és Rónaszéki Attila.

Amennyire Suba Lajost megismertem, összeegyeztethetetlennek tartottam a magamban róla felépített képet azzal, hogy ő felügyelőbizottsági elnökként szó nélkül végignézi azt, ami a Kinizsiben történik, és még meg is szavazza, hogy a Kinizsi megszűnjön Nagykőrösön létezni. Éppen ezért felhívtam és elmondtam, hogy mire bukkantam a bírósági anyagokban.

Suba Lajos azt mondta, hogy nem volt róla tudomása, hogy ő felügyelőbizottság tagja, sőt, elnöke! Elmondása szerint Rónaszéki elnöki tisztről való távozásával ő is lemondott mindenről! Ezek után furcsán is fogadta a dolgot, amikor idén januárban Sohajda Márk felhívta, és arról tájékoztatta, hogy az egész Kinizsi tagság ki szeretne lépni az egyesületből, és jó lenne, ha ezt ő is megtenné. Ekkor Suba Lajos jelezte, hogy ő már régóta nem tagja a Kinizsinek. Sohajda Márk erre úgy reagált, hogy valamiért mégis benne maradt a nyilvántartásban, szóval alá kellene írni a kilépést. A KINIZSI PÁLYÁN TALÁLKOZTAK, ahol egy jelenléti ívet adott át Sohajda Márk, és tájékoztatása szerint ezen aláírásával Suba Lajos azon szándékát fejezi ki, hogy kilép az egyesületből. Suba Lajos ezt jóhiszeműen aláírta! De valójában ez a jelenléti ív a közgyűlés jelenléti íve volt, azé a közgyűlésé, melynek a jegyzőkönyve úgy szól, hogy az aláírók megszavazták az egyesület átadását a kókaiaknak!!!

Ez a közgyűlés a jegyzőkönyv szerint Nagykőrös, Balla Gergely utca 2. szám alatt volt (ez egy magánház, egyébként ide volt bejelentve a Kinizsi székhelye is), de Suba Lajos ott nem volt! Ezzel szemben Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester – nem mellesleg jogász – jegyzőkönyvvezetőként azt írta alá, hogy mindez a közgyűlés keretében a Balla Gergely utcában zajlott!!!

A tudomásunkra jutott információk ismertetését és elemzését következő lapszámunkban folytatjuk…

K.Zs.B.T.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...