fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Csökkenőben a maszkviselési és a kézmosási hajlandóság

A tavalyi nyarat idéző eredményeket mért az Ipsos a májusi Covid-19 omnibusz kutatásában. A javuló járványadatoknak és emelkedő oltottsági szintnek köszönhetően a lakosság szabadabban megy és engedi gyermekeit is közösségbe, érintkezik másokkal. Az arcmaszk viselésének aránya 87 százalék, amelynél alacsonyabb szint legutóbb novemberben volt tapasztalható – írja az Ipsos csütörtöki közleményében. A 14. alkalommal elvégzett piacvizsgálat fókuszában a járvány lakossági életre gyakorolt hatása, valamint az oltási és regisztrációs hajlandóság áll.

Hozzáteszik: a fertőzés ellen bevezetett gyakori kézmosás 73 százalékos említése a kutatássorozat történetének legalacsonyabb értéke.

A rendezvények irányába a 30 év alattiak és a vidéki lakosok nyitottak leginkább az elmúlt 30 napban. Az idősebbek és a fővárosiak, valamint a diplomások és a magas jövedelműek nagyobb óvatosságot tanúsítanak. Optimizmusra ad okot a szállásadók és vendéglátósok számára, hogy a magyarok kortól és nemtől függetlenül bátrabban foglalnak szállást az ország határain belül, egyedül a budapesti lakosok mutatnak még bizonyos mértékű kivárást – írja az Ipsos.

Hasonló cikkünk:  Tóth Szilárd: 35 milliót különítsenek el 2023-ban a Gázló utcai posta újranyitására
Hasonló cikkünk:  Frissül a ruhatár Kövér házőrségénél, 244 ezer egy zubbonyért

A fenti eredményekkel az a különleges helyzet állt elő hazánkban, hogy a leginkább oltáspárti, és egyben legnagyobb arányban beoltott lakossági rétegek ahelyett, hogy bátran újrakezdenék a korábban megszokott életüket, továbbra is jóval óvatosabbak, mint a bizonytalan vagy oltást elutasító társadalmi szegmensek – teszik hozzá.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...