fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Fondorlatos behajtással próbálkozott, de lebukott

A Kecskeméti Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett lopás és bűnpártolás miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy magánnyomozó iroda vezetője egy követelés behajtására vonatkozó megbízás teljesítése érdekében fondorlatos módon ellopott 5 darab kisteherautót az ügyfele részére.

A színlelt adásvételi szerződéssel az autókereskedő vádlott társ nevére íratott autókat a megbízó emberei elszállították a telepről azt a látszatot keltve, mintha az ügyletre egy korábbi, meg nem fizetett kölcsön fejében került volna sor.

A vádirat szerint az azóta meghalt megbízó 2016 nyarán a mintegy 26 millió forintos követelésének behajtása érdekében megbízott egy magánnyomozó irodát, amelynek vezetője a megbízás teljesítéséhez bevonta az alkalmazottját, továbbá egy Kecskemét környéki autókereskedőt. Az autókereskedő ismerte az adós testvérét, aki teherautók forgalmazásával foglalkozott és azokat az autókereskedő vádlott telepén tartotta. A magánnyomozó terve az volt, hogy az adós testvére által eladásra meghirdetett kisteherautókat hamis adásvételi szerződéssel előbb az autókereskedő vádlott társ, majd a megbízó nevére íratják.

Hasonló cikkünk:  Lego, Manuel és T. Danny a rendőrség balesetmegelőzési kisfilmjében

A terveknek megfelelően a magánnyomozó 2018 nyarán álnéven vásárlási szándékot színlelve árajánlatot kért az öt jármű együttes megvásárlására. Az érdeklődés komolyságának igazolására a vevőként fellépő magánnyomozó az autótelepre magával vitte az alkalmazottját is, aki banki állapotfelmérőnek és értékbecslőnek adta ki magát. Elhitették, hogy a készletfinanszírozási kölcsönhöz eladóként az autókereskedő vádlott cégét tudja a bank elfogadni, ezért a teherautókat e cég nevére íratták.

Hasonló cikkünk:  A gyermekjogi szervezetek hiába kérik, hogy ne, sok politikus mégis gyerekeket használ politikai célokra 

A magánnyomozó és a konspirációban résztvevő autókereskedő vádlott egymás között hamis kölcsönszerződést írtak alá, amelynek meg nem fizetése miatt a fedezetül lekötött kisteherautókat a vádlottak kijátszották a magánnyomozó irodát megbízó férfinak. Ő már a közelben várakozott és a megbeszélteknek megfelelően embereivel elszállította a kisteherautókat. A megbízó ezután egy ismerősét – az ügy negyedik vádlottját – rábírta arra, hogy a kijátszott autókat színlelt szerződésekkel előbb a maga, majd egy szlovák cég nevére írassák.

Az ügyészség három férfit jelentős értékre elkövetett lopással, míg negyedi társukat bűnpártolással vádolja. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

ugyeszseg.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...