fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

Gondos gazdaként újra birtokba vették az Érzékelések kertjét a gyerekek

A Kecskeméti Szent László Lions Club által megálmodott, tavaly ősszel illatos és fűszernövényekkel beültetett Érzékelések kertjét, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói fogadták örökbe.

Ők vállalták továbbiakban a kert gondozását, rendben tartását. A tél folyamán madáretetőket készítettek, tavasszal énekes madár költőhelyekkel gazdagították a ligetet. Sajnos a pandémia megszakította ezt a folyamatot, hisz az iskolában egy ideje online folyt az oktatás.

A tavaszi kerti munkálatokat így a klub tagjai, az iskola dolgozói és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete önkéntesei végezték eddig. 

Most átadták a kertet a gyerekeknek, innentől a nyári szünet kivételével ők lesznek a gondos gazdák. Ez lehetőséget kínál arra, hogy a gyakorlatban is megtanulják a növények fajtáit, a róluk való gondoskodást, a környezet védelmét. Május 19-én a tavaszi esőktől megszaporodott gyomoktól tisztították meg a kertet. A gyerekek ezen túl rendszeresen fognak gyakorlati foglalkozásokat tartani a ligetben. 

A városban egyedülálló, különleges érzékenyítő liget három gyermek intézmény az Árpád városi Macska-cicó bölcsőde, a Csiga-biga Óvoda és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mellett található,  közvetlen folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Club által japáncseresznye fákkal beültetett Aomori parknak. 

A park célja a nemzetközi Lions mozgalom fő irányvonalát követve, felhívni a város lakói, elsősorban a fiatalok figyelmét, nem látó embertársaink életének nehézségeire. A liget többféle érzékszerv által befogadható információk felfokozásával (hallás, szaglás, tapintás), érzékelhetővé teszi, hogy becsukott szemmel bárki átélhesse, egy vak ember hétköznapi életét. Az Érzékelések kertje június elején kerül átadásra, amikorra elkészülnek az országban egyedülálló a KARTS Művészeti Alapítvány által készített hangadó fémszobrok is.

A kert többcélú: 

Hasonló cikkünk:  Krímbe utaztak volna, 49-en vesztették életüket – 50 éve után is felmerülnek kérdések
Hasonló cikkünk:  “Bizony, kerékpáros város vagyunk” - Kecskeméten sokan kerékpároznak, de van még min javítani

Egyrészt sérült embertársaink pihenésére, aktív kikapcsolódására szolgál. 

Másrészt a környező intézményekben nevelkedő többféle korosztályú 4-14 éves gyerekek érzékenyítésére szánja klub, hisz a másság elfogadását, a segítőkészség-, a mások iránti empátia fejlesztését ebben a korban kell elkezdeni.  

Harmadrészt a lakókörnyezetben élő családok aktív pihenése is cél.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...