fbpx

FRISS HÍREK

Gyepmesteri feladatok Nagykőrösön

- Advertisement -

Elkészítette 2020. évi beszámolóját a nagykőrösi önkormányzattal szerződéses viszonyban álló Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány. A szervezet végzi a város közigazgatási területén a gyepmesteri teendőket, a kóbor állatok befogását, illetve az állati tetemek összegyűjtését, ártalmatlanítását.

A beszámoló szerint az alapítvány ebrendészeti telepén naplót vezetnek a Nagykőrösön befogott állatokról, a megtett kilométerekről. A szervezet értékelése szerint az önkormányzat és az alapítvány közös munkája „az állategészségügy, állatvédelem területén kiválóan működik”. A kóbor állatok vagy a tetemek elszállításáról a Menhely a kapcsolattartó jelzése után haladéktalanul intézkedik. Az alapítványnak saját orvosa és rendelője van komplett felszereléssel, így a telepre bekerült állatokat ellátásban részesítik, féregtelenítik, oltják, chipezik, ivartalanítják, majd a 15 nap karantén letelte után, ha a gazda nem jelentkezik érte, az alapítvány menhelyére kerül. Itt minden kutyát négyszer oltanak, mely tetemes költség, de csak ilyen feltételekkel adják örökbe. A beszámoló szerint több kutya bent marad a menhelyen, akár évekig is, mert idős vagy beteg.

2020. január 1. és 2020. december 31. között Nagykőrös területére 132 kiszállásuk történt, a befogott ebek száma 99 felnőtt, 22 kölyök és 38 macska. A tetemeket feldolgozó ATEV solti gyárába 69 kg állati hulladékot szállítottak.

tudósítónktól

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...