fbpx
1.5 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Hír- és véleményfigyelő – avagy ami a „közszolgálatból” kimaradt

https://hirklikk.hu/

Karácsony Gergely elindul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson

„Magyarországon újra trónfosztásra van szükség – mondta Karácsony Gergely. A budapesti főpolgármester reggel jelentette be, hogy indul az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelölt választásán. A Párbeszéd társelnöke – akit támogat az MSZP és az LMP is – ebből az alkalomból ellátogat ifjúkora színhelyeire. Jelöltségét szülőhelyén, Nyírtasson jelentette be, majd Debrecenbe ment, ahol diákévei jelentős részét töltötte. Mindenütt beszélt is és ezek a Facebookon követhetők.” – tudósított május 15-én az internetes hírportál. Karácsony Gergely azt ígérte, az örökké küzdő magyarokért szeretne dolgozni, az ország 99 százalékáért, nem a leggazdagabb egy százalékot akarja szolgálni.

https://ezalenyeg.hu/

Svájci lap: Az elrontott válságkezelés után Orbán bukását hozhatja az ellenzék összefogása

A Svájc egyik legnagyobb múltú lapjában – a zürichi Neue Zürcher Zeitung – megjelent cikk emlékeztet a székesfehérvári kórház igazgatójának nyilatkozatára. A vezető annak ellenére, hogy a kormány megtiltotta, hogy a kórházigazgatók nyilvánosan beszéljenek, mégsem hallgatott. Elsőként mondta ki, hogy „A legtöbb embernek fogalma sincs arról, mi történik igazából”. A krematóriumok három műszakban kezdtek dolgozni, a klinikának mégis két extra hűtőkonténert kellett rendelnie a holttestek tárolására. Két hét alatt ezek is megteltek. Hangsúlyozta, ha valaki lélegeztetőgépre kerül, a túlélési esélye jó 10%, amely a nemzetközi összehasonlításban szörnyen alacsony érték.

A lap arra is rávilágít, hogy a rettenetes helyzet ellenére a magyarországi covid-osztályokról nem láthatunk sokkoló képeket. A megmaradt maroknyi független sajtóorgánumot ugyanis nem engedik be a kórházakba. A kormányzati média munkatársai pedig csak a kijelölt kórházakat látogatják.

2,5-szer annyian haltak meg Magyarországon, mint Svájcban és 3-szor annyian, mint Németországban. Azt is megírták, hogy lakosságarányosan négyszer annyian halnak meg Magyarországon, mint a rettenetes helyzetben lévő Indiában. Hangsúlyozzák, hogy a rossz magyar halálozási adatot több tényező is befolyásolja.

A fertőzöttek nagy száma, a lakosság rossz egészségügyi állapota, az orvosok és ápolók elvándorlása, valamint az alulfinanszírozott egészségügyi rendszer miatt haltak meg sokan Magyarországon.

Facebook

Végül egy igazán jó felvetés a Facebookról!

K.Zs.B.T.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...