fbpx

FRISS HÍREK

JEGYZET – Elterelések

- Advertisement -

Úgy gondolom, hogy az Operatív Törzs szereplése egyfajta figyelemelterelés, mely a kormány engedélyével és inspirációjával történik. Müller Cecília a nemzet nagymamája, ugyanis ismét kimondta azt a varázslatos szót, hogy már a gyermeknek – a könnyítések értelmében – „nyunyókát” lehet adni az óvodában, hogy könnyebben tudjon elaludni. Ezt a szót mindenki megértette, melynek ugyan semmi köze nincs a járványkezeléshez, de mégis eltereli a figyelmet arról a szomorú tényről, hogy immáron több mint huszonnyolcezer polgártársunk halálozott el a jár vány következtében.

Pedig Orbán Viktor miniszterelnök nem is olyan régen mondta, hogy ő a koronavírus elleni védekezést alapvetően az elhunytak számában méri. Nos, hát ez nem igazán sikerült, hiszen a statisztika szerint, népességarányosan világelsők lettünk a jár ványban elhunytak tekintetében.

Ez a humorosnak szánt nyunyóka szó erről igen csak elterelte a figyelmet, mármint az elhalálozások tragikus számáról, mely most már egy magyar középkategóriájú város teljes lakosságát jelenti. Gál Kristóf ORFK szóvivő Müller Cecília kijelentése után elmosolyodott, és csak annyit mondott, hogy ezek után már nehéz megszólalni.

Szóval a nyunyóka szó a propagandát tekintve elérte célját, úgymint Müller Cecília országos tisztifőorvos, civilben nyelvújító, oltakozás kifejezése is. Ezt a szót azóta is a kormánypártok hivatalosan és az ellenzék is szorgalmasan használja. Magam mindezek után biztosra veszem, hogy Müller Cecília járvánnyal kapcsolatos szövegeit központi propaganda szakemberek írják, melyet a nép könnyen megért és megemészt, elterelvén a figyelmét a súlyos és valós problémákról, valamint a lényegi dolgokról.

Tudjuk nagyon jól, hogy hazánkban a mindenkori uralkodó politika és a foci egységbe forrt. Így volt ez a Rákosi időkben is, amikor a szocializmus felsőbbrendűségét az aranycsapattal próbálta bizonyítani az akkori állampárt. Puskás Öcsi volt ennek a korszaknak, és utóbb is az ajnározott állócsillaga, hiszen tehetségéhez nem fért kétség, de talán a jelleméhez igen. Az Államvédelmi Hatóság őrnagya volt „civilben”, majd később disszidált, és Spanyolországban Di Stéfánoval karöltve arattak felülmúlhatatlan érdemeket a fociban. Annakidején Magyarországon Farkas Mihály hírhedett honvédelmi miniszter próbált nyilvánosan politikai nyomást gyakorolni Sebes Gusztávra, az aranycsapat szövetségi kapitányára.

Mostanság Szijjártó Péter teremlabdarúgó edző (civilben külgazdasági és külügyminiszter, és megbízott keleti vakcinabeszerző) próbált nyomást gyakorolni Marco Rossi olasz származású szövetségi kapitányra, hogy úgymond Dzsudzsák Balázst, a tesót szerepeltesse a magyar labdarúgó válogatottban.

Ezt a véleményét ország-világ előtt tudatta internetes közösségi oldalán. Szerencsére Marco Rossi szövetségi kapitányunk nem beszél magyarul, de annakidején nyilvánosságra hozta a véleményét, hogy csak a magyar elsőosztályból, és külföldön szereplő magyar labdarúgókból próbálja összeállítani a magyar válogatottat.

Tekintettel arra, hogy Dzsudzsák Balázs jelenleg a Debrecen NB II-es csapatában szerepel, bár igen jó kapcsolatot ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel is, és ennek következtében diplomata útlevéllel is rendelkezik, Marco Rossi nem válogatta be a válogatott csapatba, azaz Rossi úr tartotta magát korábban meghirdetett elveihez és szakmai véleményéhez, amit korábban ki is nyilatkoztatott. Egyetlen engedményt tett csak a sérült fiatal, külföldön szereplő Szoboszlai Dominik esetében, hiszen neki tudható be az, hogy a csapat egyáltalán kikerült az EB-re.

A szlengben a tesó kifejezés magyar vonatkozásban egyfajta vérségi kötődést jelent, mely jelen esetben semmi másra nem volt jó, mint arra, ha az EB-szereplés nem igazán sikerül – sajnos, amire minden esély megvan, hiszen a legnehezebb csoportba kerültünk –, utólag majd könnyen mondhatja a politikai vezetés, hogy mindez azért történt, mert Dzsuzsákot Szijjártó Péter tesó javaslatára Marco Rossi szövetségi kapitány nem válogatta be a magyar tizenegybe…

Ez is elterelés, melyben a Fidesz kormányzatnak mára óriási rutinja lett. Az is belátható, hogy pusztán csak elterelésekkel nem lehet érdemben politizálni, és eredményeket elérni sem.

ábrahám

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...