fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kecskeméti kerékpáros tapasztalatai a Tour de Hongrie után

- Advertisement -

Hrenkó Norbert május 16-án magyar válogatott mezben Budapesten körözött a Tour de Hongrie zárónapján, pont egy hétre rá pedig már egyesülete, az MKB Cycling Team versenyzőjeként áll rajthoz, a csapat „hazai” versenyén. Megkérdezték, milyen volt belülről az ország legnagyobb versenye, és mit tud beépíteni belőle a továbbiakban. Az elsosor.com cikke.

– Hogyan készültél a TdH-ra?

– Igazából végig arra készültem, hátha bekerülök a válogatottba, de azért más érzés volt, amikor megtudtam, hogy kerettag vagyok. Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal és az edzőkkel megbeszéltük, hogy minél többet és hosszabbakat kell mennünk a Hongrie előtt. Egy hónapom volt. Mentem is két teljes hetet és egy közepest. Csak közben online oktatáson vettem részt, a suliban, és érettségiztem is, így nem jutottam el a hegyekbe. Maradtak a nagy távok és a kis dombok. Délelőtt iskola, délután egytől este hétig edzés. Amit a hegyen töltöttem, az Hegyi OB és az azt követő válogatott összetartás két napja volt.

– Milyen volt a Tour de Hongrie belülről, hogy érezted magad?

– Az első szakaszon nem sikerült szöknünk, pedig sokat dolgoztunk. Egyrészt a sprinterünkért, Karl Ádiért (aki aznap majdnem a TOP10-ben végzett), másrészt, hogy láttassuk magunkat a mezőnyben és a kamerák előtt. A második nap nem volt túl sikeres, ott a nagyobb tapasztalat győzött. Hiába mentünk előre, a csapatok „kiraktak” bennünket, nem tudtuk megvalósítani a szövetségi kapitány elképzelését. A harmadik nap Szöllősi Feri szökött, mi pedig a mezőnyben mentünk, végre, mint csapat. Na, ott élvezkedtünk kicsit, aztán utolértük Feriéket, majd a sprinter után eredtünk. De a befutó nagyon technikás volt, és pont az emberünk előtt történt egy bukás, így nem jött be a tervünk.

– Milyen volt a negyedik napon a királyetap?

– A Kékest vártam a legjobban. Sajnos 180 kilométer után, Mátrafürednél már annyira rángatták a sort, hogy leszakadtam. Ettől kezdve saját tempót mentem, és arra törekedtem, hogy minél több leszakadót utolérjek. Nagy élmény volt a rengeteg néző, akik ott, abban a pillanatban, a hegyen csak nekem szurkoltak… és ez felvitt a csúcsra. Utólag úgy érzem, hogy 15-20 hellyel több volt benne, Füred után már ők se rángatták annyira. De nem vagyok elégedetlen.

Hasonló cikkünk:  Feszültségek terhelik a KTE tavaszát, lesz-e szép finis a bajnokságban?

– És a főváros a zárónapon?

– Budapesten nem helyezkedtem túl jól az elején, a többiek támadtak, én csak raktam a kereket, ahogy lehetett. Aztán, amikor előre állt a Bike Exchange, tudtam, hogy be fog állni a mezőny. Így is történt, én pedig megindultam. Felértem Filutás Viktorra, vele meg másik két bringásra, így a szökevények és a mezőny közt szöktünk sokáig. Szívesen vissza is nézem ezt a napot bármikor, sokat mutatott a tévé, tanulok is belőle. Ezzel a nappal akkor is elégedett lettem volna, ha csak végig megyek a mezőnyben, de így még boldogabb vagyok.

– World Tour és Pro Tour csapatok közt tekertetek, igazi profik vettek benneteket körül öt napig. Mit hozol magaddal csapatodba, az MKB Cycling Team-be?

– Hogy mennyire fontos együtt dolgozni, együtt mozogni a mezőnyben. Friss még a csapat, de remélem, a Kun Körön már azért valamit sikerült ebből megmutatni. Jómagam megtapasztaltam, milyen egy ilyen rendkívül erős mezőnyben mozogni, de nehéz ezt átadni a csapatnak. Ezt egyszer mindenkinek meg kell tapasztalnia. De úgy érzem, ha a válogatottal meg tudtuk csinálni, hogy együtt mozgunk, pedig nem ismertük annyira egymást, a csapatommal menni fog. Ismerjük egymást, jobban össze vagyunk szokva meg tudjuk csinálni. Meg kell tudni csinálni! Bár az EPRONEX – GESU Bikewear Cycling Team és több erős csapat valószínűleg megpróbálja majd megkeseríteni a hazai versenyünket.

– Ha röviden, tömören kellene jellemezned ezt az öt napot mi lenne az?

– Fantasztikus élmény, elképesztő az a professzionalitás, az a kifinomult rendszer, ahogy ezen a szinten működik a kerékpársport. Rendkívüli motiváció ez számomra, és remélem, ebből a csapatom is profitál.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...