fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kínával gyártatnának Szputnyik vakcinát az oroszok

- Advertisement -

Több száz millió dózis Szputnyik-oltást gyárthatnak le Kínában, miután az orosz fél nagyságrendi lemaradásban van a korábbi vállalásaihoz képest. Ennek fényében felértékelődik, hogy Magyarországra irányították az összes export aránytalanul nagy részét.

Oroszország kínai gyógyszercégekhez fordult, miután nem tudják legyártani a külföldre ígért mennyiséget a Szputnyik-vakcinából, írja az AP. Az elmúlt hetekben összesen 260 millió adag legyártására kötöttek szerződést három különböző megállapodással.

A Szputnyik V terméket finanszírozó állami Russian Direct Investment Fund (RDIF) több száz millió dózis exportálásra kötött már szerződést. De a szakértők már korábban is arra figyelmeztettek, hogy ekkora mennyiség legyártására nem volt felkészülve az ország.

A legvadabb álmaikat is túlszárnyalták, abban az értelemben, hogy ez az oltás egy valóban életképes, piacképes termék

‒ mondta az AP-nek Judy Twigg, a Virginia Commonwealth University egészségügyre specializálódott politikatudományi kutatója. Szerinte az orosz döntéshozók számos ígéretet tettek Oroszországon belül és kívül is arra vonatkozóan, hogy az emberek hozzáférhetnek majd ehhez a váratlanul nagyszerű termékhez. De szerinte elakadtak, és mostanában próbálják kitalálni, hogy hogyan tudnak majd megfelelni ezeknek az ígéreteknek.

Hasonló cikkünk:  Négyszemközt találkozik jövő héten Trump és Orbán

A londoni Airfinity elemzőcég számításai szerint Oroszország több mint száz országba összesen mintegy 630 millió dózis Szputnyik-vakcina leszállításában állapodott meg eddig. Miközben eddig 11,5 millió adagot sikerült ténylegesen is exportálni.

szabadeuropa.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...