fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

KTE: a bajnoki cím az utolsó fordulóban dől el, de a feljutás akár hamarabb is

Az már korábban eldőlt, hogy a másik megyei NB3-as labdarúgócsapat, a Keleti csoportban játszó Tiszakécske feljutott az NB2-be. A kecskeméti lila-fehérek sorsa még nyitott a szezon vége előtt két meccsel.

A KTE HUFBAU a 35. fordulóban a Rákosmente vendége volt, ahol a pálya ugyan szinte felborult a lilák javára, mégis döntlenre tudták csupán váltani a mezőnyfölényüket. A vége 1-1 lett, amivel a KTE maradt az éllovas, de a riválisok eredményei alapján biztossá vált, hogy a bajnoki cím csak az utolsó fordulóban dől el, kulkulál a kecskemetite.hu.

A bajnoki cím az utolsó fordulóban dől el, de a feljutás akár hamarabb is

A KTE a döntetlennel továbbra is vezeti az NB3 Közép csoportját, de a Szegedet legyőző Iváncsa pontban befogta. A Szegedet verő, pontszámban a Kecskeméttel a tabellán holtversenyben álló Iváncsa azonban a feljutás szempontjából nem tényező, hisz nem kértek NB2-es licencet.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti foci titka

Az utolsó fordulóban a KTE Iváncsára látogat, tehát a bajnoki cím ugyan itt dől annak ellenére is, hogy akár már ezen a hétvégén feljuthat a kecskeméti csapat. Ez azért lehet, mert a versenyszabály értelmében a legjobb második jut fel a felsőbb osztályba. És mivel a másik két NB3-as csoportban, a nyugati második Mosonmagyaróvár, illetve a keleti második BVSC is kikapott a hétvégén, így egyetlen pont is elég a feljutáshoz a KTE-nek a hátralévő két körben.

Hasonló cikkünk:  Megnyitják a Széktói Stadion városi oldalán a lelátót

A KTE vezeti a tabellát / Fotó: kecskemetite.hu

Mégis az lenne a szép, ha a KTE bajnokként hagyhatná maga mögött a megye 1-ben és az NB3-ban töltött hosszú éveket. Mint az köztudott a korábban NB1-ben játszó Kecskemétet az MLSZ 2015-ben a Győrrel, a Péccsel, a Nyíregyházával és a Pápával együtt kizárta az élvonalból.

A KTE a hétvégén a Kozármisleny csapatát fogadja, az utolsó fordulóban pedig Iváncsára utazik, a bajnokságot is eldöntő mérkőzésre.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...