fbpx
28.6 C
Kecskemét
2021. szeptember 16., csütörtök

FRISS HÍREK

Médiakormányzás és 26 km kerékpárút

Varga Mihály pénzügyminiszter május 19-én jelentette be közösségi oldalán, hogy döntöttek a közlekedésfejlesztési pályázatokról, 3,2 milliárd forint támogatással 26 kilométer kerékpárút épül Pest megyében.

E sorok írója először azt hitte, hogy elírás történt, és lemaradt néhány nulla a hírből, de nem, minden stimmel. A miniszter részletet is közölt: a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében Leányfalu, Nagykőrös, Dabas, Újhartyán, Csemő, Budakalász, Erdőkertes, Gödöllő, Pilisborosjenő településeken kezdődik a kerékpárutak építése.

Tehát, a 6391 négyzetkilométer nagyságú Pest megyében, amelyben fekszik 187 település (ebből 54 város), épül 26 kilométer kerékpárút, amelyet személyesen, maga a miniszter jelent be. Ráadásul a 26 kilométerből majdnem tíz Nagykőrös és Cegléd között épül, a többi kilométeren osztoznak a felsorolt önkormányzatok.

Nem is olyan régen a miniszter egy bizonyos tekintélyt jelentett. Ahol ő megjelent, ott tényleg fontos dolog történt, személye rangot adott a beruházásnak, az eseménynek. Éppen ezért nem is szerepeltek annyit, mint mostanában, ellenben tudtuk, hogy kik az adott minisztérium államtitkárai, helyettes-államtitkárai, főosztályvezetői, akik nem csak szakemberek voltak, hanem protokoll feladatot vállalva a helyi politika igényei szerint bejelentettek, alapkövet helyeztek el, munkaterületet adtak át stb. A miniszter tulajdonképpen csak hab volt a tortán, ő avatott, átadott, leleplezett stb.

Mára eljutottunk odáig, hogy a médiapolitizálás megköveteli mindenhol a „nagyember” jelenlétét, akivel az esemény – legyen az egy 6391 négyzetkilométer területű megyében 26 kilométer hosszúságú kerékpárút építésének bejelentése – eladhatóvá válik. Mert most az a lényeg, hogy a legjelentéktelenebb eseményt is felnagyítsák és úgy tálalják a nagyközönség elé, mint az ország szélsebességű fejlődésének és egyben saját maguk alkalmasságának kétségtelen bizonyítékát. Így történhetett meg az, hogy 26 kilométer kerékpárút miniszteri hatáskör lett.

Persze lehetnénk rosszmájúak, hogy arányait tekintve körülbelül ennyi az önállóságuk a minisztereknek Orbán mellett, de ettől most tekintsünk el. Inkább örüljünk Varga Mihállyal együtt a Nagykőrös – Cegléd közötti kerékpárútnak, hiszen egy régi adósságát rója le az állam az itt élők felé.

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...