fbpx

FRISS HÍREK

Nem mindenki örül a nagykőrösi könyvtárigazgatónak

- Advertisement -

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet adta jogkörénél fogva saját hatáskörben április 28-án úgy döntött, hogy a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár vezetésével Bujdosóné Dr. Dani Erzsébetet, a Debreceni Egyetem Könyvtárinformatikai Tanszékének egyetemi docensét bízza meg 2021. május 1-jétől 2026. április 30-ig. A korábbi igazgató, Ramháb Mária 1990 óta vezette a könyvtárat. Nyugdíjas kora miatt már nem indult az igazgatói pályázaton, jelenleg a felmentési idejét tölti.

A könyvtárigazgatói tisztségre meghirdetett felhívásra négy pályázat érkezett be, amelyet egy öt tagú szakmai bizottság bírált el. Az online zsűrizés során meghallgatták a négy pályázót, akik ismertették szakmai elképzeléseiket. A bizottság tagjai végül egyhangú döntést hoztak, miszerint eddigi pályájuk, szakmai tapasztalataik alapján csak ketten alkalmasak a vezetői feladatok ellátására. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának értékelése után döntött Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet kinevezéséről a szomszédos megyeszékhely első embere.

Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet. Fotó: mma.hu

Ramháb Mária távozása és a sokak szerint fideszes politikai hátszelének köszönhetően nyertes új igazgató érkezése heves érzelmeket váltott ki, ami odáig vezetett, hogy a könyvtár Facebook-oldalán kellett nyugtatni a kedélyeket:

„A Katona József Könyvtár elhatárolódik közösségi oldalán meg jelent rosszindulatú, hangulatkeltő megnyilvánulásoktól. Kérünk mindenkit, hogy ne használja fel a vezetőváltást könyvtárunkhoz, olvasóinkhoz nem méltó politikai véleménynyilvánításra, igaztalan rágalmazásokra. Ramháb Mária vezetésével könyvtárunk az ország egyik legjobb könyvtárává vált, sokszínű szolgáltatásokat kínálva a lakosságnak. Kollegáink eddig is és biztos, hogy a jövőben is a tőlük telhető legmagasabb szinten fognak dolgozni minden korosztály örömére.”

Bujdosóné dr. Dani Erzsébet szakmai önéletrajza szerint, amely az egyetem honlapján olvasható, pályafutását szülőföldjén, Erdélyben kezdte, onnan áttelepülve többek között a nagykőrösi Szabó Károly Városi Könyvtár igazgatóhelyettese is volt, majd előbb főiskolai, utána pedig egyetemi docensként dolgozott. Férje, Bujdosó Balázs korábban a Nagykőrösi Humánszolgáltató Központ igazgatója volt, majd a Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat intézményvezetőjévé nevezték ki. Bár a koronavírus-járvány miatt a képviselő-testület melletti szakmai bizottságok sem üléseznek, Bujdosó Balázs jelenleg is a nagykőrösi önkormányzat emberi erőforrások bizottságának fideszes külső tagja.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...