fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Nem mindenki örül a nagykőrösi könyvtárigazgatónak

- Advertisement -

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet adta jogkörénél fogva saját hatáskörben április 28-án úgy döntött, hogy a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár vezetésével Bujdosóné Dr. Dani Erzsébetet, a Debreceni Egyetem Könyvtárinformatikai Tanszékének egyetemi docensét bízza meg 2021. május 1-jétől 2026. április 30-ig. A korábbi igazgató, Ramháb Mária 1990 óta vezette a könyvtárat. Nyugdíjas kora miatt már nem indult az igazgatói pályázaton, jelenleg a felmentési idejét tölti.

A könyvtárigazgatói tisztségre meghirdetett felhívásra négy pályázat érkezett be, amelyet egy öt tagú szakmai bizottság bírált el. Az online zsűrizés során meghallgatták a négy pályázót, akik ismertették szakmai elképzeléseiket. A bizottság tagjai végül egyhangú döntést hoztak, miszerint eddigi pályájuk, szakmai tapasztalataik alapján csak ketten alkalmasak a vezetői feladatok ellátására. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának értékelése után döntött Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet kinevezéséről a szomszédos megyeszékhely első embere.

Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet. Fotó: mma.hu

Ramháb Mária távozása és a sokak szerint fideszes politikai hátszelének köszönhetően nyertes új igazgató érkezése heves érzelmeket váltott ki, ami odáig vezetett, hogy a könyvtár Facebook-oldalán kellett nyugtatni a kedélyeket:

„A Katona József Könyvtár elhatárolódik közösségi oldalán meg jelent rosszindulatú, hangulatkeltő megnyilvánulásoktól. Kérünk mindenkit, hogy ne használja fel a vezetőváltást könyvtárunkhoz, olvasóinkhoz nem méltó politikai véleménynyilvánításra, igaztalan rágalmazásokra. Ramháb Mária vezetésével könyvtárunk az ország egyik legjobb könyvtárává vált, sokszínű szolgáltatásokat kínálva a lakosságnak. Kollegáink eddig is és biztos, hogy a jövőben is a tőlük telhető legmagasabb szinten fognak dolgozni minden korosztály örömére.”

Bujdosóné dr. Dani Erzsébet szakmai önéletrajza szerint, amely az egyetem honlapján olvasható, pályafutását szülőföldjén, Erdélyben kezdte, onnan áttelepülve többek között a nagykőrösi Szabó Károly Városi Könyvtár igazgatóhelyettese is volt, majd előbb főiskolai, utána pedig egyetemi docensként dolgozott. Férje, Bujdosó Balázs korábban a Nagykőrösi Humánszolgáltató Központ igazgatója volt, majd a Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat intézményvezetőjévé nevezték ki. Bár a koronavírus-járvány miatt a képviselő-testület melletti szakmai bizottságok sem üléseznek, Bujdosó Balázs jelenleg is a nagykőrösi önkormányzat emberi erőforrások bizottságának fideszes külső tagja.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...