fbpx
18 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Országos Előválasztási Bizottságot alakított az ellenzék

Országos Előválasztási Bizottságot (OEVB) alakított hat ellenzéki párt, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – közölték csütörtökön.

Az előválasztás lebonyolításának legfőbb kérdéseiben az ellenzéki pártok múlt héten megállapodtak. Az előválasztáson a lehető legnagyobb részvételre és a lehető legalaposabb lebonyolításra törekszünk, ezért nyitottak vagyunk megbízható és elfogadott civil partnerszervezetek bevonására a lebonyolításban – írták a közleményben.

Hasonló cikkünk:  Karácsony Gergely augusztus 27-én Kecskeméten segíti az előválasztást

Hozzátették, hogy a 2019-es önkormányzati választások során a fővárosi és a ferencvárosi előválasztások megszervezésében és lebonyolításában jelentős szerepet vállalt a Civil Választási Bizottság (CVB), ezért az OEVB őket is bevonja az előválasztás lebonyolításába. A CVB tagja többek között A CVB tagszervezetei többek között az aHang, a Nyomtassteis, a Számoljuk Együtt Mozgalom, a Civilek a Demokráciáért Egyesület, az ELEGY, a Tabumentes Országmentés Egyesület, és a FŐNIX Mozgalom.

Hasonló cikkünk:  Áll az előválasztás - nem bírta a rohamot a rendszer

Az ellenzéki pártok az együttműködés keretében felkérték a CVB tagszervezeteit, hogy tudásukkal, aktivistáikkal és technikai hátterükkel vegyenek részt az előválasztás lebonyolításában. Az együttműködés pontos részleteiről a következő hetekben a CVB-vel és az egyes tagszervezetekkel folyamatos egyeztetéseket folytatnak az ellenzéki pártok.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...