fbpx

FRISS HÍREK

Új vasfüggöny készülőben

- Advertisement -

A mi korosztályunknak még élénken él emlékezetében a vágyakozás és várakozás, hogy mint magyar állampolgárok szabadon élhessenek európaiként, mint más akkoriban demokratikus nemzetek. Az egységes akarat, és szabadságvágy is közrejátszott abban, hogy eljöhetett 1989, és nemsokára demokratikus, független és szabad Magyar Köztársaság polgáraiként élhettünk!

Hamarosan tagja lehettünk az európai integrációs szervezeteknek, és integrálódásunkat megkoronázva 2004. május 1-jén az Európai Unió tagjai lettünk! Öröm és büszkeség töltött el bennünket, külföldi kollégáink gratuláltak, méltatták az akkori Magyarország rendszerváltástól elért eredményeit. Ízlelgettük és tanultuk, hogy kell ebben az új rendszerben élni, és lassan a magunk egyszerű módján haszonélvezői lettünk az „Uniónak”. Azt gondolom, hogy kisebb-nagyobb visszásságai ellenére jó lett ez a rendszer, Magyarország sok segítséget kapott, és az emberek élni tudtak a lehetőségekkel. A több és nagyobb pénzügyi támogatások haszonélvezőjeként el kellett fogadni és teljesíteni a szigorúbb ellenőrzést, ami a források felhasználását illeti.

A „fülkeforradalom” után is egyre nagyobb összegű források érkezhettek, ezzel együtt a projektek kiszélesedtek, a haszonélvezők köre egyre szűkebb lett, a pénzköltés egyre átláthatatlanabb és gátlástalanabb. A fennálló hatalom, csak egyfajta saját maga szabta feltételrendszernek akar megfelelni, és nemcsak politikai, hanem gazdasági szinten is szembe megy a közösségi akarattal, a gazdasági támogatás kivételével. A jelenlegi kormány egyre többször külön alkut köt az EU-n kívüli hatalmakkal, az ellenőrzés nélküli pénzfolyás reményében. Teszi ezt annak ellenére, hogy ezekre a beruházásokra az országnak nincs szüksége: Paks 2, Budapest–Belgrád vasútvonal, Fudan egyetem, hogy csak néhányat említsünk!

Az Európai Unióval történő dacpolitizálásnak előbb utóbb súlyos következményei lehetnek Magyarországra nézve, amit elsősorban a széles néptömegek, fognak megszenvedni, amint láthatjuk a vakcina huzavonán is!

Mint tudjuk, korunkat sújtó Covid -19 járvány letörésének alapvető eszköze a lakosság vakcinázása, hogy megakadályozzuk a járvány terjedését, így lehet a gazdaságot, és a lakosságot sújtó utazási korlátozásokat feloldani. Nagyon egyszerűen tehát napjainkban akkor utazhatunk külföldre, ha igazoljuk az oltásunkat. A magyar kormány bevezette az oltási igazolványt, amit az EU-ban nemigen fogadnak el. Csak az igazolt vakcina eredettel készült dokumentumot fogadják el, és szinte csak az EU által engedélyezett vakcinákra érvényes, tehát az orosz és kínai vakcinával oltott magyar csak költségesebb, és hosszasabb igazolások beszerzése után mehet. Az a magyar állampolgár, akit külföldön oltottak be ugyanazzal a vakcinával, mint itthon engedélyezett, nem jöhet haza, mert nincs magyar oltási igazolása. A belépő magyar határon kérik az oltási igazolást! Romániából, viszont bárki szabadon jöhet úgy, hogy nincs oltási igazolványa, még ha magyar állampolgár is!

A héten a magyar kormány elutasította a legtöbbet használt Pfizer vakcina további beszerzését, tehát fél évvel a beoltás után az ismételt oltás, többnyire, csak olyan lehet amit külföldre menet nem fogadhatnak el ! Mi lesz tehát? Maradunk itthon! Azt is mondhatnánk, hogy lassan újra elkezdődött Magyarország bekerítése.

Kökény Gábor
DK 12. VK

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...