fbpx
28.6 C
Kecskemét
2021. szeptember 16., csütörtök

FRISS HÍREK

Végrehajtandó fegyház várhat a kalapáccsal ölő férfire

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020. október 27-én Kecskeméten egy kalapáccsal fejbe ütötte, majd megrúgta az unokaöccsét, aki két nappal később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 27-én délelőtt a kecskeméti házából kilépve észrevette, hogy a vele egy udvarban lakó unokaöccse a kezében egy kalapácsot tartva egy ajtótokot visz ki az udvarból.

A vádlott magához vett az udvarban egy bontásból származó betondarabot, az utcára kilépő sértett után ment és felszólította, hogy vigye vissza az ajtótokot. A vádlott a betondarabot az unokaöccse felé dobta, de nem találta el.

A sértett ekkor megfordult, a vádlott pedig eléje lépve kicsavarta a kezéből a kőműves kalapácsot. A kalapácsot vállmagasságba emelte és a tompa végével egyszer, közepes erővel fejbe vágta az unokaöccsét. A sértett ettől hanyatt esett a betonon, de a vádlott még a nyakát is megrúgta.

Amikor észrevette, hogy a sértett eszméletlen, a vádlott a fiatalembert egy kúthoz húzta, ahol hideg vizet engedett a fejére. A sértettet a kiértesített mentők kórházba szállították, ahol az intenzív ellátás ellenére két nappal később meghalt.

A vádlott szándékosan bántalmazta a sértettet, de a halálos fejsérülés esetében csak gondatlanság terheli, mert a kellő figyelmet és körültekintést elmulasztva nem látta előre, hogy a sértett halálos koponyasérülést is szenvedhet.

A letartóztatásban lévő férfit a főügyészség halált okozó testi sértés bűntettével vádolja. Az ügyész a büntetett előéletű, többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy feltételes szabadságra se legyen bocsátható. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...