fbpx

FRISS HÍREK

Veszélyesek lehetnek a rosszul elhelyezett út menti sövények

- Advertisement -

Az út menti növényeknek sok funkciója van, éppen ezért hasznosak tudnak lenni. Elválaszthatnak sávokat, így este az autósok nem világítanak egymás szemébe. Megfogják a port, a hangot és a szelet. Oxigéntermelésükkel javítják a levegő minőségét, és nem utolsó sorban szépek is tudnak lenni.

Azonban a rossz helyre ültetett vagy a túl magasra engedett növényzet zavaró, sőt veszélyes tud lenni. Abban a pillanatban, amikor hátráltatja a sofőr tájékozódását, amikor nem lehet a növényzet miatt látni az átkelő felé igyekvő gyalogost és kerékpárost, már inkább árt, mint használ.

Egy ilyen átkelő szerepel a fotónkon is, a Decathlon és az Auchan között, és biztosan nem ez az egyetlen olyan „zebra”, amely előtt úgy helyezkedik el a magas sövény, hogy már csak akkor vehető észre a lelépő, amikor kibújt a sövény mögül és már az úttesten áll. Persze alapvetően úgy kell megközelíteni az átkelőt, hogy megállhassunk, ha ott át kell engedni valakit, azonban a példának hozott helyszínt még ennél is figyelmesebben kell figyelni, és ez igaz a gyalogosra vagy az átkelni szándékozó kerékpárosra is. Miután utóbbiak pont úgy nem látják a közeledő autóst, mint azok az átsétálni akarókat, elmondható, hogy kölcsönösen veszélyes az ilyen gyalogos átkelő. Egy hirtelen kilépő ember, egy megkésett lassítás ilyen helyzetben könnyen balesetet okozhat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...