fbpx

FRISS HÍREK

„A strand után az új klubházat is viszi a NAV?”

- Advertisement -

Megszűnik Czira Szabolcs teljhatalma és kínos pillanatok várnak a Körtvélyesi–Sohajda párosra, ugyanis június 15-étől az önkormányzatok a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek – ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány rendkívüli jogrendért felelős munkacsoportjának döntését szombaton az MTI-vel. Gulyás Gergely elmondta: a döntés értelmében június 15-ével megszűnik a polgármestereknek a veszélyhelyzetben a törvény által biztosított teljhatalma. „Fontosnak tartjuk, hogy amikor az élet visszatérhet a normális kerékvágásba, akkor az önkormányzatok működése is visszatérhessen” – jegyezte meg.

Ez a döntés azt jelenti, hogy elvileg az idei évi munkatervben meghatározott június 24-i ülés már megtartható, ahogy a szeptember 30. és november 25. napokra tervezettek is. Így már tényleg csak néhány hét, és Körtvélyesi Attilának a nyilvánosság előtt kell színt vallania arról, hogy mint a Nagykőrösi Kinizsi Sportegyesület tagja és mint közgyűléseinek jegyzőkönyvvezetője, mi köze volt a klub Roma-Gól SE-vé alakításához, a megkérdőjelezett jegyzőkönyvhöz. Sohajda Márkra ugyancsak kellemetlen percek várnak, képviselőként nem kerülheti meg, hogy választ adjon a Kinizsi eltüntetésére. Mint ahogy a Czira vezette fideszes városvezetésnek is nyilatkoznia kell arról, hogy a megítélt önkormányzati támogatások ellenére hogyan tűnhetett el egy jelentős sportérték Nagykőrösről?

Sok mindenre kell(ene) válaszolnia tehát a Sohajda–Körtvélyesi párosnak, hiszen nagymúltú sportegyesület tűnt el Nagykőrös sportéletéből, amelyre semmilyen indoklást nem adtak, csupán sunyi hallgatásba burkolódzva, és meglehetősen gyanús körülmények között lezajló közgyűlésen (ha volt egyáltalán…) eltűntették a Kinizsi SE-t Nagykőrösről.

Előző lapszámainkban írtunk már arról, hogy miként lett Roma-Gól a Kinizsi, kik voltak ennek a „szennyes” ügyletnek a szereplői, kinek a személyét húzták be a tudtán kívül a történetbe…

Aktuálisan felmerült egy kérdés, illetve aggodalom a lakosság részéről: mi lesz ha a strand után az új klubházat is viszi a NAV?

Sajnos – mivel az érintett vezetők hallgatnak – sok a tisztázatlan kérdés, így joggal felmerülhet mindenkiben az idézett feltételezés. És valljuk be, nem is alaptalanul. Először is: mai napig nem tudunk a TAO elszámolások kapcsán felmerült több tízmillió tartozásról! Rendezték Sohajdáék? Az utolsó információ az, hogy kaptak a NAV-tól részletfizetési lehetőséget. De annak is hatalmas lehet a havi törlesztése! És miből fizették, ha a klubnak nem, vagy csak alig volt bevétele? Esetleg azért történt a rendőri jelenlétet is igénylő, a kivitelezővel történő átadási cirkuszba torkolló kapkodás, hogy a klubház villámgyorsan, még a NAV végrehajtás előtt az önkormányzat tulajdonába kerüljön? Nem tudjuk!

Mint ahogy a tárgyi eszközökről – amelyekkel a Kinizsi rendelkezett – sem tudunk semmi konkrétat! Pedig komoly összegekről van szó ebben az esetben is!

Ehhez képest a jogász végzettségű Körtvélyesi a Kinizsit kivégző közgyűlés jegyzőkönyvébe Sohajda nyilatkozata alapján csak annyit ír az 1-es napirendi pontban: „Matyi József a már nyilvántartásba vett egyesületet Kókára szeretné vinni, és az Egyesület rendelkezésére álló eszközökkel ott kíván elsősorban roma fiatalokat a sportnak, főként a labdarúgásnak megnyerni.”

Majd a 2-es napirendi pont az eszközökre vonatkozóan ennyit tartalmaz: „Az Egyesület tagsága felhatalmazza Sohajda Márk elnököt (szerk: Felhatalmazza? Aki ott sem volt???), hogy jelen közgyűlést követően az egyesületi eszközök és iratok átadás-átvétele és a változások nyilvántartásba vétele érdekében eljárjon.”

Tehát egy konkrét szó sincs az eszközökről! A Kinizsi SE tagjai milyen alapon mondtak le sok milliós eszközökről Nagykőrös hátrányára és más település javára? Vajon miért nem tette fel senki a kérdést, hogy mi van például a két kisbusszal??? A napokban a Facebookon többen is leírták, hogy a hozzájuk eljutott információ alapján a két kisbuszt lefoglalta a NAV!

Ezek után érthető a lakosság aggodalma a klubházzal kapcsolatban.

Természetesen szerkesztőségünk folytatja ezügyben is az oknyomozást, a konkrét eredményekről tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

K.ZS.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...