fbpx
18 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Az Európa-bajnokságra készülő fogathajtók Bugacon mérték össze tudásukat

Hét nemzet közel 50 fogathajtója versenyzett június 17. és 20. között Bugacon. Indultak a szeptemberi budapesti Európa-bajnokságra készülő négyes- és a hollandiai világbajnokságra készülő kettesfogathajtók is.

A négyesfogathajtóknál összetettben a győztes a magyar Dobrovitz József lett, a díjhajtást és a maratonhajtást is megnyerve. A kettesfogathajtóknál összetettben Farkas József nyert – számolt be a magyarmezogazdasag.hu.

A hazai fogathajtókon kívül cseh, német, román, svájci, szerb és szlovák versenyző is volt a hétvégén a Bács-Kiskun megyei tradicionális versenyhelyszínen, ahol hosszú idő óta most rendeztek nemzeti és nemzetközi fogathajtó versenyt.

A versenyzőket tikkasztó hőség és homokos talaj fogadta, amely kihívások elé állította a fogathajtókat, főként maratonhajtásban.

A négyesfogathajtóknál a világ legjobbjai közül többen is versenybe szálltak a 16 fős mezőnyben. A vecsési világbajnok Dobrovitz Józsefen és fián, ifj. Dobrovitz Józsefen kívül, indult a fedeles világkupa sorozatban is rendszerint résztvevő svájci Jérôme Voutaz és a német Mareike Harm. A díjhajtást a magyar Dobrovitz József (41,98) nyerte, aki a maratonhajtást szintén legjobbként zárta (87.10), így összetettben az élről várhatta a vasárnapi akadályhajtást. Fiának a korábbi világbajnok ifj. Dobrovitz Józsefnek még az első versenyszám előtt lovat kellett cserélnie a fogatában, így számára nem sikerült olyan kiváló eredményekkel a bugaci verseny.

Hasonló cikkünk:  Molesztálási ügye volt a papnak, aki a kalocsai gyermekotthon növendékeivel foglalkozik
Hasonló cikkünk:  Szíjj László nagyon beleáll az útépítésbe, az autópálya-koncesszió lehet a cél

A díjhajtást legjobb külföldi hajtóként a német Mareike Harm zárta, aki maratonban a harmadik legjobbat hajtott.

A svájci Jérôme Voutaz a díjhajtást harmadik, a maratont harmadik legjobbként fejezte be. Így Dobrovitz-Marike-Voutaz sorrendben várták a végső eredményt eldöntő vasárnapi akadályhajtást.

A kettesfogathajtók mezőnyében a legjobb díjhajtásban Farkas József volt, aki összetettben megtudta tartani vezető pozícióját az utolsó versenyszám előtt, annak ellenére, hogy a maratonhajtásban kicsivel lecsúszott a dobogóról mindkét fogatával.

A végső sorrendet tehát a vasárnapi akadályhajtás döntötte el. A versenyszámot a négyesfogathajtóknál Jérôme Voutaz nyerte, Mareike Harm a második legjobb volt, míg a harmadik helyezett Dobrovitz József lett. A kettesfogathajtóknál akadályhajtásban Farkas László zárt az élen, a második helyezett Józsa László Dávid, míg a harmadik legjobb Sánta István lett.

Így végül összetettben a négyesfogatoknál Dobrovitz József, míg a ketteseknél Farkas József bizonyult a legjobbnak.

A többnapos program során az egyesfogatok, a gyermek, junior, para- és pónifogatok kategóriájának versenyzői is bemutatkoztak a rekkenő hőségben, mely a versenyt teljes időtartama alatt próbára tette a lovakat és a fogathajtókat egyaránt.

Hasonló cikkünk:  Reakciók egy szabadszállási eseményről - ki a város életében a meghatározó és ki nem?
Hasonló cikkünk:  Léccel szúrta szájon az ismerősét egy férfi Kiskunhalason

A következő megmérettetés Szilvásváradon, a nemzetközi versenyen július 22-25. között várja a fogathajtókat.

Összetett végeredmény

Négyesfogatok

1. Dobrovitz József (132.53)

2. Mareike Harm (136.59)

3. Jérôme Voutaz (143.85)

Kettesfogatok

1. Farkas József (133.45)

2. Tóth Andrea (144.97)

3. Farkas László (145.04)

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...