fbpx
8.6 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Bács-Kiskun megyében kölcsönösen támogatja egymást a Momentum és a DK

- Advertisement -

A Momentum Facebookon jelentette be, hogy Bács-Kiskun megye 1-es választókerületében támogatja a Demokratikus Koalíció jelöltjét, míg Bács-Kiskun megye 2-es választókerületében a DK támogatja a Momentum jelöltjét.

“A Momentum Bács-Kiskun megye 1-es számú választókerületében Szőkéné Kopping Ritát támogatja az előválasztáson! A DK pedig Bodrozsán Alexandrát támogatja Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében.” – áll a Momentum posztjában.

“Szőkéné Kopping Rita egy igazi kecskeméti lokálpatrióta, fiatal kora óta a megyében él és dolgozik. Szívügye a természetvédelem, az illegális szemetelés elleni harc és a környezetünk óvása.”  – emeli ki a párt közleményében.

Ez azt is jelenti, hogy a Momentum jelöltje az 1-es körzetben, Bíró Barna visszalépett a jelöltségtől. Erről posztolt is saját oldalán:

„Az előválasztás egyfordulós rendszere megköveteli, hogy a pártok együttműködjenek, és ha kell, egymás jelöltjeit támogassák sajátjuk rovására. Én ezt elfogadtam, hisz tudom, hogy a kormányváltás célja sokkal fontosabb, mint az én személyem. Éppen ezért ahogy a pártom, úgy én is Szőkéné Kopping Rita jelöltségét támogatom Bács-Kiskun megye 01. választókerületében.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...