fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Eddig kétszer hallgatták ki a terrorakciók tervezése miatt elfogott fiatalt

A Fővárosi Főügyészség szerint az elmúlt hetekben lefolytatott nyomozás tovább erősítette „megalapozott gyanút” annak a 21 éves fiatalnak az ügyében, akit magyarországi terrorcselekmények tervezése miatt vettek őrizetbe június elején.

keddi közleményben azt írják, hogy a letartóztatása óta kétszer hallgatták ki a kecskeméti fiatalt. Mint írják: „bővebb tényállást közöltek a gyanúsítottal”, bizonyítékokat tártak elé, és „folytatólagos vallomásokat tett”. Ezek tartalmáról nem közölt részleteket a vádhatóság.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség igazságügyi szakértőt rendelt ki, hogy megvizsgálják a férfi elmeállapotát, és letartóztatását három hónappal meghosszabbítanák.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az elfogás másnapján azt nyilatkozta, hogy a férfi vállalta, hogy csőbombát készít, és budapesti vagy más magyarországi tömegrendezvényen használja fel. A csőbomba összeszereléséhez már megvette a szükséges anyagokat.

Hasonló cikkünk:  Bőkezű támogatást osztott ki a Szerencsejáték Zrt. leánycége

A fiatalember védője viszont azt mondta a Telexnek, hogy „amit a TEK állít, nem felel meg a valóságnak”.

Hasonló cikkünk:  A megfelelő porszívó kiválasztása egyszerűen

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...