fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

Idea: vezet az ellenzék három százalékponttal

- Advertisement -

Az IDEA Intézet friss közvélemény-kutatása kétféle módon is vizsgálta az ellenzéki pártok és a Fidesz–KDNP támogatottságát, és azt állítják: bármelyik mérőeszközt is alkalmazták, az ellenzék kormánypártok listája előtt jár.

Az intézet mérése szerint a hat együttműködő ellenzéki párt közös listája a teljes, választókorú népességen belül három százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP előtt: az ellenzék 40, a kormánypárt pedig 37 százalékon áll – írták meg közleményükben.

A legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választók közül 48 százalék szavazna az ellenzék listájára, 47 százalék pedig a Fidesz–KDNP-re.

Kiemelték, hogy ha az egyes pártok támogatottságát külön-külön vizsgálják, kitűnik, hogy a Fidesz–KDNP 32 százalékon áll, ami egy százalékponttal magasabb, mintegy hónappal korábban.

A biztos szavazó pártot választók körében 46 százalékos támogatottsága van a kormánypártoknak, ami változatlan támogatottsági szintet jelent május elejéhez képest.

Hasonló cikkünk:  Ipsos-kutatás: Egyre jobban elterjednek az elitellenes érzelmek

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...