fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Körzetünk képviselője agyondicsérte a kormányt a parlamentben, a szomorú statisztikáról hallgatott…

Választókerületünk Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, Földi László június 8-án ismét szólásra emelkedett az Országgyűlésben. Talán nem árulunk el nagy újdonságot azzal, hogy most sem a térség problémáival, az itt élő emberek ügyeivel foglalkozott, hanem az előre kiadott szerep szerint jó keresztényként az „oltásellenes” ellenzéket szidalmazta.

Az MTI tudósítása szerint Földi László felelevenítette a járvány okozta kihívást, és kijelentette, már elérkezett a számvetés és a jövőbe tekintés időszaka. Kétségtelen, hogy nem mindenki állt be a csatasorba, az ellenzék abban volt érdekelt, hogy a nemzet minél később, minél nagyobb áldozat árán legyen túl a válságon – vélekedett. Szerinte a kormány – tessék csak figyelni! – világraszóló előrelátást tanúsított azzal, hogy onnan szerzett be vakcinát, ahonnan csak lehetett. „Időt, szabadságot és pénzt nyertünk azzal, hogy az oltási program jól sikerült” – hangsúlyozta, és szólt a gazdasági eredményekről, amelyek megalapozzák a 2022-es költségvetést.

A képviselő arra kérte a kormányt, hogy továbbra se zavartassa magát azoktól, akik csak ha-szonszerzésből próbálják letaszítani a nemzetet a helyes irányról.

Természetesen Földi monológja nem maradt megválaszolatlanul, az előre megírt forgatókönyv szerint Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára válaszolt neki, aki azt mondta: a vírus az eddig elért gaz-dasági eredményekre is veszélyt jelentett, ezért először a védekezést kellett előtérbe helyezni.

Szólt arról is, hogy a kormány talán a világon legnagyobb hitel-moratóriumot hirdette meg, csak ez az egy intézkedés 1,6 millió családot és csaknem félmillió vállalkozás működését védi.A baloldal azonban ezt sem támogatta, semmit sem segítettek a magyar családoknak és vállalkozásoknak – értékelt, úgy fogalmazva: a baloldal a védekezés helyett is a „Gyurcsány-show-val” van elfoglalva.

Most már a gazdaság újraindítására kell koncentrálni, ezért például a munkaerőtámogatás szélesebb körben elérhető – jegyezte meg.

Arra kíváncsi lennék, hogy Földi miért nem beszélt a dicshimnusz közepette arról, hogy a globális jár ványstatisztika május végi állása lesújtó képet fest Magyarországról. Ha a halálozások számában mérjük össze magunkat, ahogy azt még tavaly ősszel Orbán Viktor miniszterelnök javasolta, akkor lakosságarányosan a világon a magyarok veszítették a legtöbbet a koronavírussal folytatott küzdelemben!

A nemzeti közegészségügyi intézmények adatközléséből, illet-ve a pandémiát az első napoktól követő Johns Hopkins Egyetem adatbázisából nyerte ki a BBC a koronavírusos esetekre vonatkozó adatokat. A lakosságszámra vonatkozó információk pedig az ENSZ hivatalos nyilvántartásából származnak. „LAKOSSÁGARÁNYOSAN MAGYARORSZÁGON KÖVETELTE A LEGTÖBB ÁLDOZATOT A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY. Minden százezer magyarországi lakosból 304 ember halt meg a koronavírus által okozott betegség miatt. A második Csehországban százezer emberre „csak” 281 halott jut. A sokáig rossz példaként emlegetett Olaszországban pedig 206. A szomszédos Ausztriában lakosságarányosan nagyjából ugyanannyian fertőződtek meg, mint Magyarországon, de jóval kevesebbeknek kellett belehalniuk a betegségbe: százezer osztrákból mindössze 118 ember veszett oda a kór miatt.” – foglalta össze az adatok alapján a HVG.

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...