fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Magyar egyházi lap védte meg a Fidesz holdudvarából is keresztényellenességgel vádolt Ferenc pápát

- Advertisement -

Idén márciusban Irakból hazafelé közölte Ferenc pápa, hogy „Most Magyarországra kell mennem a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárószentmiséjére”.

Ebből a rövid mondatól derült ki, hogy a katolikus egyházfő is elzarándokol a szeptember elején, Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK). A világtalálkozó nyitó- és záróeseménye a Hősök terén lesz és utóbbin Ferenc pápa személyesen szeretne részt venni. Üzenetértékű a Szentatya látogatása, hiszen utoljára 21 évvel ezelőtt, II. János Pál pápa volt jelen hasonló eseményen. A NEK alapvetően katolikus világtalálkozó, de 2021-ben, a világjárvány miatt jóval több ennél. És Ferenc pápa missziós tevékenységét látva sokkal szélesebb körnek is igyekszik minding üzenni.

A pápa hivatalosan ugyan még nem jelentette be a magyarországi látogatását, mégis az üzengetés turbulenciái borzolják a közbeszédet

Érdemes a pápa kapcsán felidézni, teszi ezt egyébként a keresztény szemléletű szemlelek.hu, milyen szavakkal beszéltek a fidesz holdudvarához tartozó megmondóemberek nem is olyan rég a most éppen várva várt személyről:

Hiába ismételgeti kretén brüsszeli politikusok kretén mondatait kretén módon, ettől még migráns marad, mert Argentínában szinte mindenki az.” (Bayer Zsolt, 2017)

Ne csodálkozzunk, ha a szabadkőművesség Ferenc pápát dicséri. De ne örüljünk neki.” (Fricz Tamás, Magyar Idők, 2017)

Az idegenség fejét simogatja meg, az idegenség lábát mossa, az idegenséget gyámolítja, és a legnagyobb farizeusok módjára az idegenség elesettségét, gyengeségét, szánalomra méltóságát magasztalja.” (Bayer Zsolt, Magyar Hírlap, 2016)

És ezek a mondatok Ferenc pápához is nyilvánvalóan eljutnak.

Korábbi hírek, konkrétan a lengyel sajtó értesülései szerint a pápa nem fog találkozni sem Orbán Viktorral, sem Áder Jánossal, ennek pedig az az oka, hogy nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája. Mára azonban kiderült, hogy hamis információk terjedtek el, mert a pápa fog találkozni a magyar állam legmagasabb tisztségviselőivel, köztük a miniszterelnökkel és az államfővel is, jelentette be a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága (MKPK).

Hasonló cikkünk:  Esti mesék lázadó lányoknak: Minden, csak nem öncélú

A fideszes kötődésű Demokrata főszerkesztője szerint Ferenc pápa keresztényellenesen viselkedik

Ezt Bencsik András mondta minap a Hír TV Sajtóklub című műsorában, ahol arról is beszélt, hogy Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak háromórás tartózkodást tervez hazánkban. És amennyiben Ferenc pápa úgy véli – magyarázta Bencsik, hogy Orbán Viktor és Áder János hibát követett el azzal, hogy nem ereszti be a muszlim embertömegeket – és ezt ő véteknek ítéli meg –, ez az ő szuverén döntése. Bencsik András szerint ezzel:

Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak.

Gajdics Ottó (B) és Bencsik András (J) / Fotó: demokrata.hu

Magyar egyházi lap védte meg a keresztényellenességgel vádolt Ferenc pápát

„Ne engedjük, hogy a gyűlöletkeltés lassú, de annál hatásosabb mérge behatoljon a szívünkbe, hanem Mesterünket követve mi is nagyobb jóval válaszoljunk a rosszra”
– így reagált az MKPK által alapított hírportál, a Magyar Kurír főszerkesztője a pápa magyarországi látogatása körül kialakult helyzetre és arra, hogy egyesek keresztényellenesnek nevezik a pápát.

A cikk ugyan nem hivatkozik konkrét megszólalásokra, de egyértelműen kitér a több oldalról érkező támadásokra, amik a pápát keresztényelleneséggel vádolják. Többek között a National Catholic Register-re, aminek a nevében ott szerepel a katolikus szó, de a lap nem a Katolikus Egyház hivatalos vagy félhivatalos orgánuma. „Olyannyira nem, hogy a tulajdonos hálózatán keresztül jól összehangoltan főszereplője volt annak a Viganò érsek nevével fémjelzett 2018-as puccskísérletnek, amely a pápa megbuktatására irányult. (A történetről bővebben olvashatnak Nicolas Senèze Hogyan akarta Amerika megbuktatni a pápát? című kiadványunkban.)” – olvasható a Magyar Kurírban.

A lap főszerkesztője azzal zárja a sorait, hogy ne engedjünk a gyűlöletkeltésnek, mert:

„Ne valamivel, egy ideológiával és érdekekkel átitatott találkozásra, hanem valakivel, a Jézus Krisztussal való találkozásra készüljünk. Megújítva életünket, imádsággal és jó cselekedetekkel készüljünk az Eucharisztikus Kongresszusra, ellentmondva a megosztás lelkének.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...