fbpx
26.8 C
Kecskemét
2021. augusztus 2., hétfő
KecsUPElőválasztás 2021Márki-Zay Péter mozgalma Lejer Zoltánt és Bodrozsán Alexandrát támogatja az előválasztáson

FRISS HÍREK

Márki-Zay Péter mozgalma Lejer Zoltánt és Bodrozsán Alexandrát támogatja az előválasztáson

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke videóüzenetben jelentette be, hogy a mozgalma az ellenzéki előválasztáson Bács-Kiskun megye 1. számú egyéni választókerületben Lejer Zoltán, kecskeméti önkormányzati képviselőt, a Jobbik pártigazgatóját támogatja, Bács-Kiskun megye 2. számú egyéni választókerületben pedig Bodrozsán Alexandra, kecskeméti önkormányzati képviselőt, a Momentum Magyarország politikusát.

Előválasztáson választják ki, hogy ki indul a Fidesszel szemben 2022-ben

A hatpárti ellenzéki összefogás (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) előválasztáson fogja eldönteni, hogy választókerületenként ki legyen az ellenzék közös képviselőjelöltje 2022-ben a Fidesszel szemben, illetve ki legyen Orbán Viktor kihívója a miniszterelnöki tisztségért.

Az előválasztás menetrendjéről korábban már döntöttek a pártok. A szavazók két fordulós rendszerben adhatják le voksaikat.

  • Szeptember 18. – szeptember 26. között kerül sor az előválasztás első fordulójára, amikor az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek, illetve a miniszterelnök-jelöltek közül választanak.
  • Október 4. – október 10. között lesz az előválasztás második fordulója, de csak akkor, ha az első fordulóban egyetlen miniszterelnök-jelölt sem szerezte meg a szavazatok 50%-át.

Kövesse a kecsUP-on az ellenzéki előválasztással kapcsolatos híreket önálló rovatunkban.

 

Hirdetés

Felkapottak

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...