fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

500 forint körül lesznek az üzemanyagárak – jól nézzük meg hol tankolunk

- Advertisement -

Újra jelentősen emelkedik a 95-ös benzin ára szerdán: a literenkénti átlagár bruttó 5 forinttal emelkedik – írja a Holtankoljak.hu. A hét közepén a gázolaj átlagára is emelkedik, bruttó 2 forinttal literenként.

Így az átlagárak közel 10 éve nem látott magasságokba emelkednek, melyek csupán néhány forintra vannak a történelmi rekord magas üzemanyagáraktól: 95-ös benzin: 451 Ft/liter, gázolaj: 447 Ft/liter. A benzin átlagára lassan-lassan eléri tehát az eddigi rekordot, a 2012-es 451 forintot.

Egyes benzinkutaknál természetesen ennél jóval magasabb is lehet az ár, vagyis bizonyos kutaknál, bizonyos prémium üzemanyagokra vannak már 500 forint feletti benzinárak is. Érdemes megnézni előre, hogy hol találunk a pénztárcánknak megfelelő kutat.

Az Egyesült Arab Emírségeknek nem tetszenek a kitermelési korlátozások

A helyzet hátteréről és a kilátásokról a magyarországi üzemanyag-forgalmazók jelentős részét tömörítő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) elnöke, Grád Ottó azt mondta:

Hasonló cikkünk:  Nyomoznak a milliárdos Covid-gyorstesztek beszerzésére szerződött, majd felszívódott cégek ügyében

„Alapvetően a bizonytalanság emeli az árakat az elmúlt időszakban, a kőolaj világpiaci ára az elsődleges faktor. Tavaly láttunk 20 dolláros hordónkénti árat is, azóta azért újra felkúszott. A fő probléma az, hogy az olajkitermelők szervezetében, a OPEC-ben ellentétek vannak, az Egyesült Arab Emírségeknek nem tetszenek a kitermelési korlátozások. Egyes szakérők szerint szét is eshet a kartell, de én nem hiszek ebben”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...