fbpx
17.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

A NAV-os pótlékok is emelkednek a jegybanki kamatemelés miatt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) weboldalán közleményt tett ki, amelyben felhívják rá a figyelmet, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2021. július 27-i ülésén a jegybanki alapkamat mértékét 0,90 százalékról 30 bázisponttal emelte, és 2021. július 28-i hatállyal 1,20 százalékban határozta meg.

Mindez azért érdekes, mert amikor emelkedik az alapkamat, akkor a NAV által kiszabható pótlékok, a késedelmi pótlék és az önellenőrzési pótlék is emelkednek.

késedelmi pótlék fő szabály szerint minden naptári nap után a hátralék fennállásának napján érvényes jegybanki alapkamat öt százalékponttal növelt mértékének 365-öd része. Az önellenőrzési pótlék napi mértéke pedig a késedelem, illetve az esedékesség előtti igénybevétel időpontjában hatályos jegybanki alapkamat háromszázhatvanötöd része.

Hasonló cikkünk:  Alternatív energiaforrások az autók számára: elektromosság, hidrogén és hibridek

A NAV kalkulátorral segíti a pótlékok kiszámítását.

Hasonló cikkünk:  Ha segítséget kérsz egy Facebook-csoportban, nagy eséllyel kinyírnak

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...