fbpx
15 C
Kecskemét
2023. május 28., vasárnap

FRISS HÍREK

A Szentháromság-szobor azonnali felújítását kezdeményezi Király József

Király József (Szövetség a Hírös Városért) belvárosi önkormányzati képviselő újból napirendre venné a város egyik legrégebbi műemlékének, a Szentháromság-szobornak a felújítását, olvasható a Közgyűlés elé benyújtott képviselői indítványok között.

Kecskemét utolsó nagy pestisjárványának emlékére állíttatták a túlélők 1742-ben a barokk stílusú Szentháromság emlékművet, ami nagyon régóta vár felújításra.

A Szentháromság szobrot a pestisjárványban elhunytak emlékére emelték / Fotó: kecsUP

10 évvel ezelőtt közadakozásra kérte a város lakóit a néhány éve elhunyt Farkas Gábor, Jeney Gábor plébános, valamint Kecskeméttől időközben elköszönt Mák Kornél KDNP-és alpolgármester és a néhai Fideszes belvárosi önkormányzati képviselő, Vörösmarty Attila. A szükséges munkálatokra akkor 17,5 millió forintot kívántak közadakozásból összegyűjteni.

Király József az indítványában meg is említi azt, hogy az elmúlt évtizedben számos kezdeményezés indult a szobor felújítására, de tudomása szerint a pénzgyűjtésen kívül konkrét lépések nem történtek.

Hasonló cikkünk:  A Kertészeti 90 éves volt főigazgatója is részt vett a botanikus kert rendbetételében
Hasonló cikkünk:  Pozitívan állnak a helyi cégek a Környezetvédelmi Kartához

Az ilyen jellegű fogadalmi emlékmű a 18. század első két harmadának jellegzetes közép-európai műfaja volt. / Fotó: kecsUP

A képviselő az indítványát azzal indokolja, aminek a felújítását soron kívül kéri megindítani, hogy a klímaváltozás és a megnövekedett gépjárműforgalom okozta káros anyagok egyre inkább tönkre teszik az emlékművet.

Az indítványról a soron következő közgyűlésen döntenek, 2021. július 8-án.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...