fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Az MTI nem írt a magyar lehallgatási botrányról, amely a világsajtót is bejárja

Valamilyen furcsa okból az Origo sem írt róla, a közmédián sincs nyoma az ügynek.

Évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust – derítette ki a Direkt36 egy nemzetközi tényfeltáró projekt részeként. A célpontként kiválasztott emberek között voltak tényfeltáró újságírók, valamint médiacégeket is tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve az ő szűkebb környezetük is. A kutatás szerint közvetett bizonyítékok vannak arra, hogy a megfigyelések mögött a magyar állami szervek állnak. A cikk megjelenése után Stummer János rendkívüli Nemzetbiztonsági bizottsági ülést hívott össze.

Bár a hírek a magyar sajtó jó részét bejárták,

a Magyar Távirati Irodához még vasárnap este fél 11-kor sem jutottak el az információk, a nemzetbiztonsági bizottság összehívásáról sem írtak.

(Utóbbiról végül 23.39-kor beszámoltak, “az LMP frakció közleménye” címmel kiadva a hírt.)

A hírek percek alatt a nemzetközi sajtó címlapsztorijaivá váltak, sok helyen Orbán Viktor került a borítóképekre. A tényfeltáró projektben résztvevő Guardian és Süddeutsche Zeitung címoldalán is a magyar miniszterelnökkel lehet találkozni, de a Pegasus Projecttel foglalkozik a francia Le Monde, a német Die Zeit és az indiai The Wire is vezető hírként foglalkozik a Magyarország mellett a Marokkót, Indiát és Mexikót is érintő üggyel.

Hasonló cikkünk:  Csak válsághelyzetben tudja fenntartani magát az Orbán-kormány - véli Ágh Attila politológus
Hasonló cikkünk:  A béremelések nem tudják behozni a lemaradást

via HVG

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...