fbpx
6.8 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Bátor bajai kisfiú mentette meg anyukája életét egy telefonhívással

- Advertisement -

Még csupán öt és fél éves Noel, de fiatal kora ellenére pontosan tudja mit kell tenni, ha baj történik.

– Én vagyok Noel, a hős, aki hívta a mentős bácsikat – kiabálta már messziről a kisfiú a Blikk munkatársainak annak a bajai társasháznak az ajtajából, ahol anyukájával, Kovacsics Anettel élnek. Vasárnap mindketten Hőgyészen, a rokonoknál jártak, ott készült az a felvétel is, amit a rendőrség a napokban tett közzé. A videóban Noel hangja hallható, ahogy épp segítséget kért bajbajutott anyukájának. A kisfiú talpraesettségét bizonyítja, hogy nem esett pánikba, pontosan tudta a címet, ahol anyukájával voltak, és még azt is kijelentette: egyedül ő bizony nem mehet ki az utcára.

– A családnak segítettünk a ház felújításában a hétvégén. Aznap egy kis időre ketten maradtunk Noellel. Nem ettem és nem ittam egész nap semmit, elmerültem a munkában. Hirtelen elkezdett velem forogni a világ, aztán pár perc múlva arra ébredtem, hogy a mentők már felénk tartanak – kezdte a Blikknek Anett. Az édesanya várandós és szívbeteg, elmondása szerint a nagy meleg sem tett jót az állapotának.

Noel hamar átvette a szót édesanyjától, büszkén mutatta meg azt a sok finomságot, amivel az elmúlt napokban ismerősei megajándékozták hőstettéért. Amikor megkérdezték, mivel érdemelte ki a nagy figyelmet, részletesen beszámolt a történtekről.

– Anya megmutatta, hogyha vészhelyzet van mit csináljak, mit kell mondanom. Beírtam, hogy egy-egy-kettő és megnyomtam a zöld gombot. Elmondtam először egy bácsinak, hogy anya elájult és hol vagyunk. Utána egy néni azt kérdezte, anya lélegzik-e. Megnéztem, mert terhes és ezt kérték tőlem. Mondtam, hogy igen, de hiába ébresztgettem, nem kel fel. Aztán elmondtam azt is, hol vagyunk és hogy nincs velem más felnőtt – mesélte a kisfiú. Anett nem sokkal később, még a mentők kiérkezése előtt magához tért.

Megmentettem az anyukámat, mert szeretem – fűzte hozzá mondandójához, majd odafordult édesanyjához, megsimogatta a haját és adott az arcára egy puszit. Anett elérzékenyülve nézett rá, s csak annyit mondott: „ő az én kis büszkeségem.”

Anett egyedül neveli gyermekét, többek között ezért is tanította meg már korán Noelnek, mikor kell a 112-es segélyhívót tárcsázni.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

– Elmagyaráztam neki, hogy nem apát, nem a tesót hívom, ha vészhelyzet van. Például amikor a földön fekszem, nem tudok beszélni hozzá és nem reagálok semmire. A gyerekek mindenhova okostelefonnal, tablettel mászkálnak, bármikor el tudnak indítani egy videót, képeket csinálnak, miért ne tanítanám meg arra, ami igazán fontos? Így ha a játszótéren látja, hogy rosszul lett például az egyik társa, tudja mit kell tenni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...