fbpx

FRISS HÍREK

Durvulnak a nyári viharok, csinálj garázst a kocsinak!

- Advertisement -

Tetszik, nem tetszik, nyakunkon a klímaváltozás és vele az összes jégeső és vihar. Ha nem akarod, hogy szétverje a kocsit, akkor csapj a hónod alá egy AWI hegesztőt, vagy egy kézi körfűrészt, és csinálj garázst a kocsinak!

Amilyen ijesztően hangzik, annyira elérhető dolog akár egy házi AWI hegesztővel saját kezűleg összehozni egy tetőt, ami alatt a kocsi biztonsággal átvészelheti a viharokat. Nem érdemes sokáig vacakolni vele, mert egyre durvuló viharok érkeznek és csak ezen a nyáron már nálunk is több helyen esett dió nagyságú jég. Ne várj a szakikra, mert most lasszóval sem lehet embert fogni. Mentsd meg a verdádat egy garázstetővel, mutatunk két egyszerű megoldást.

A fémvázas garázsbeálló jóval időtállóbb változat, de több macera van vele. AWI hegesztő nélkül nem érdemes nekiállni, mert tartósan rögzített kötések nélkül a fém vázas szerkezet részei nem maradnak fenn, itt a csavarozás nem elég. Szerencsére már viszonylag olcsón is kaphatóak kisebb teljesítményű gépek, amiknek másik előnye, hogy a ház villanyrendszerét sem fogják tönkre vágni.

Hasonló cikkünk:  Mészáros egyik cége nyerte meg Mészáros másik cégének tenderét

Ha még nem csináltál ilyet, az AWI hegesztő használatáról is van már egy csomó elérhető videós anyag és információ a neten, nem kell hozzá iskolapadba ülni.

Egyszerűbb, de kevéssé stabil a fa szerkezet

Ha megspórolnád a hegesztés körüli macerát, akkor maradj a favázas szerkezetnél. Itt viszont a csapolásokkal és illesztésekkel legalább annyi munka van, ha nem több, mint az AWI hegesztővel, de ez sem reménytelen vállalkozás.

Pinteresten számos képet találsz, amit részletes leírással is ellátnak a fa szerkezetek vágásáról és illesztéséről. Ezeket érdemes átböngészni és egy kézi körfűrésszel felszerelkezve nekifogni a munkának. A dekopír fűrészt itt felejtsd el.

 

Tető

Régen szinte kötelező jelleggel a jó öreg hullámpalát tették fel a kocsibeálló tetőkre, vagy az építkezésből visszamaradt tetőcserepet. Ma már sokkal több választásod van.

A leegyszerűbb OSB lapból összerakni a tetőt, amit aztán bitumenes kátránylemezzel borítasz. Gyorsan lehet vele haladni és olcsó megoldást is nyújt. Arra figyelni kell, hogy a tető dőlésszöge megfelelő legyen, mert a pangó vizet az ilyen szerkezet nem bírja és rohadni kezd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...