fbpx
26.8 C
Kecskemét
2021. augusztus 2., hétfő
KecsUPNagyvilágbanEgy hétvége alatt 150 ember halt meg lövöldözésekben az USA-ban 

FRISS HÍREK

Egy hétvége alatt 150 ember halt meg lövöldözésekben az USA-ban 

Több mint 400 lövöldözés volt a július 4-ével kezdődött hosszú hétvégén, szerte az Egyesült Államokban. A fegyveres támadásokban 150 ember halt meg – adta hírül kedd reggel a CNN, számol be róla a 168.hu.

Csak New Yorkban 26 áldozatot követelt a hétvégén a fegyveres erőszak. Chicagoban is elkeserítő a helyzet: a nagyvárosban 84 embert lőttek le, közülük 14-en haltak meg az elmúlt hétvégén. A helyi rendőrség adatai szerint halálos lövést kapott egy hatéves kislány hétfő reggel, egy másik gyerek pedig súlyosan megsebesült.

A többi amerikai nagyvárosban is ropogtak a fegyverek 

A texasi Fort Worth-ben egy autómosónál lövöldözésig fajult egy vita, nyolc sebesülttel. A norfolki rendőrség pedig egy 15 éves fiút vett őrizetbe, aki rálőtt a társaira, négy gyereket sebesített meg.

Az ohioi Toledo városában egy házibuliban tört ki lövöldözés, ahol egy ember életét vesztette, tizenegyen megsérültek. Cincinnatiban egy 16 és egy 19 éves fiút lőttek le vasárnap este, akik szóváltásba kerültek az egyik nyilvános ünnepségen. Dallasban is utcai lövöldözések törtek ki július 4-én, ahol három halálos áldozatot követelt a fegyveres erőszak.

A fegyvertartás az amerikai alkotmány által védett jogok egyike, aminek a korlátozásával nagyon sok civil szervezet és olykor egy-egy elnök is megpróbálkozik, de egyelőre mindhiába, miközben egymást érik a mészárlások az országban.

Halálos kimenetelű lövöldözések az USA-ban 2021-ben/ Fotó: gunviolencearchive.org

Hirdetés

Felkapottak

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...