fbpx

FRISS HÍREK

Egy hétvége alatt 150 ember halt meg lövöldözésekben az USA-ban 

- Advertisement -

Több mint 400 lövöldözés volt a július 4-ével kezdődött hosszú hétvégén, szerte az Egyesült Államokban. A fegyveres támadásokban 150 ember halt meg – adta hírül kedd reggel a CNN, számol be róla a 168.hu.

Csak New Yorkban 26 áldozatot követelt a hétvégén a fegyveres erőszak. Chicagoban is elkeserítő a helyzet: a nagyvárosban 84 embert lőttek le, közülük 14-en haltak meg az elmúlt hétvégén. A helyi rendőrség adatai szerint halálos lövést kapott egy hatéves kislány hétfő reggel, egy másik gyerek pedig súlyosan megsebesült.

A többi amerikai nagyvárosban is ropogtak a fegyverek 

A texasi Fort Worth-ben egy autómosónál lövöldözésig fajult egy vita, nyolc sebesülttel. A norfolki rendőrség pedig egy 15 éves fiút vett őrizetbe, aki rálőtt a társaira, négy gyereket sebesített meg.

Hasonló cikkünk:  Szlovákiában egy javaslat szerint külföldi ügynöknek bélyegeznék azokat a szervezeteket, amik külföldről támogatást kapnak

Az ohioi Toledo városában egy házibuliban tört ki lövöldözés, ahol egy ember életét vesztette, tizenegyen megsérültek. Cincinnatiban egy 16 és egy 19 éves fiút lőttek le vasárnap este, akik szóváltásba kerültek az egyik nyilvános ünnepségen. Dallasban is utcai lövöldözések törtek ki július 4-én, ahol három halálos áldozatot követelt a fegyveres erőszak.

A fegyvertartás az amerikai alkotmány által védett jogok egyike, aminek a korlátozásával nagyon sok civil szervezet és olykor egy-egy elnök is megpróbálkozik, de egyelőre mindhiába, miközben egymást érik a mészárlások az országban.

Halálos kimenetelű lövöldözések az USA-ban 2021-ben/ Fotó: gunviolencearchive.org

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...