fbpx

FRISS HÍREK

Elérhető az uniós oltási igazolás az EU-n belüli utazásokhoz

- Advertisement -

Magyarország július 1-jén bevezeti az európai uniós védettségi igazolást. Az angol–magyar kétnyelvű dokumentum papíralapon és digitálisan is elérhető lesz a lakosság számára − olvasható a koronavírus központi tájékoztató oldalon.

Az angol-magyar kétnyelvű  uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető.  Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasolják, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ez a legegyszerűbb módja az igazolás beszerzésének.

Az uniós Covid-igazolás az egész unióban egységes vizuális megjelenésű, kétnyelvű, digitális és papírformátumban is ingyenesen elérhető, QR-kóddal van ellátva. Az igazolás nem minősül útiokmánynak és nem kerül hivatalból kiállításra és sem megküldésre.

Kik jogosultak a Covid-igazolásra?

  •  Aki megkapta az oltást és oltási igazolással rendelkezik. És az első oltástól számított egy év még nem telt el. Az oltási igazolvány érvényessége 1 év.
  • Aki igazoltan átesett a fertőzésen és erről felgyógyulási igazolása van.
  • Aki negatív koronavírus teszttel rendelkezik – teszt igazolás. De itt figyelni kell, mert a fogadó országok saját maguk határozhatják meg, hogy milyen érvényességű tesztre van szükség az adott országba történő belépéshez, ez lehet 24, 48, 72 órás stb.

Töltse le digitálisan! (EESZT mobilapplikáció)

Az igazolást legegyszerűbb elektronikus változatban letölteni  Kérjük az Európai Unión belül utazni szándékozókat, hogy lehetőleg ezt a módszert válasszák, így elkerülhetik a  személyes ügyintézést.  Az EU kompatibilis  elektronikus igazolás július 1-jétől a Magyarországon már május eleje óta működő  mobilapplikáción keresztül is letölthető. A mobilalkalmazás neve: EESZT Lakossági (Apple/App Store), vagy EESZT alkalmazás (Google Play áruház). Az applikáció ügyfélkapus bejelentkezési adatokkal használható.

Hasonló cikkünk:  Ismét jót vitáztak a KecsUP im/pro/kontra vitaszínházának résztvevői (videóval)

Nyomtassa ki magának otthon!

Ugyancsak egyszerű módszer, ha az utazó az igazolást saját maga  kinyomtatja. Az igazolást TAJ azonosítóval rendelkezők az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér  (EESZT) Lakossági Portálján (https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal) keresztül ügyfélkapus hozzáférésükkel bejelentkezve is letölthetik és kinyomtathatják.

Kormányablakokban és a háziorvosnál is beszerezhető

Emellett az igazolást papíralapon a kormányablakokban valamint a háziorvosoknál lehet díjmentesen igényelni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kormányablakokban akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet ügyet intézni. Az igazolvány kiállítása a kérelem után azonnal megtörténik. A kormányablakoknál az uniós digitális COVID oltási, teszt- és felgyógyulási igazolás igénylésre van lehetőség, melyek az igénylést követően PDF formátumban letölthetők és nyomtathatók. A papíron kiállított igazolványok pecsét és aláírás nélküli érvényesek, mivel hitelességüket a rajtuk lévő QR-kód biztosítja.

Így néz ki az EU COVID-igazolás:

  •        oltásigazolás 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...