fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Élőben követheti, ahogy egy robot többezerszer tölti ki a nemzeti konzultációt

- Advertisement -

Élő YouTube közvetítésben látható, ahogy a Nerbot nevű etikus hacker számítógépes programja megállás nélkül, nagyjából tíz másodpercenként tölti ki álnevekkel a jelenlegi, „a járvány utáni életről” szóló, kormányzati narratívákat visszhangozó nemzeti konzultációs íveket. A program véletlenszerű neveket generál, ezek alapján egy „orbanegyg3ci” kezdetű, ezt követően névre szóló email címet hoz létre a konzultáció megerősítő leveléhez, majd a jóváhagyó linkre rákattintva kitölti az ívet, és kezdődik minden elölről.

A folyamat során a parancssorban látható, ki és hányadikként tölti ki éppen a konzultációt, a cikk írásakor már bőven 3000 felett voltak a sorszámok. A robot többnyire a kormány célzott üzeneteivel szembemenő válaszokat ad.

A Nerbot névre hallgató hacker már tavaly a figyelem középpontjába került, amikor a még visszaigazoló emaillel sem biztosított, „koronavírusról és a gazdaság újraindításáról” szóló konzultációra programozott automatikus kitöltő robotot. Ekkor a Police.hu beszámolója szerint azonosították a készítőt és lefoglalták az eszközeit, következménye viszont nem lett az ügynek. A mostani közvetítéshez a programozó csatolt egy blogposztot, amelyben kifejtik, hogy jogilag nem bűncselekmény, amit csinál.

Hasonló cikkünk:  Júniusban indul az otthonfelújítási program, alapanyag van elég, szakember már kevésbé

hvg.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...