fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Így parkolunk mi – parkolási körkép Szabadszállásról

Szabadszálláson enyhén szólva is gond van a parkolással. Egyrészt sok a szabályszegő, másrészt kevésbé hangsúlyos a számonkérés. Bár tegnapelőtt láttam, hogy egy forgalommal szemben parkolót igazoltatott a rendőrség, hogy végül kapott-e bírságot, nem tudni.

Mindenesetre a Dózsa György út elején (fenti képen), a Kossuth utca boltjai előtt, a Honvéd úti zebra környékén mindenféle formában parkolnak. Úttestre belógva, veszélyes forgalmi helyzeteket teremtve a forgalmasabb időszakokban. Divat a zebrán megállni, forgalommal szemben parkolni.

Egyelőre nem látni, hogy valaki leszoktassa a szabálytalanul parkolókat a veszélyes szokásaikról.

A Mátyás király téri lakótelep társasházainál (fenti képen) meglévő parkolók állandó vita tárgyát képezik. Ugyanis az ott élők saját tulajdonnak hiszik a parkolókat. Sajnálatos módon eddig semmilyen hivatalos tájékoztatás nem hangzott el ebben az ügyben. Utána jártunk ezért annak, hogy ki és hol parkolhat hivatalosan a lakótelepen.

Amikor Szabadszálláson felszámolták a laktanyát, majd magántulajdonba kerültek a lakások és társasházi közösségek alakultak, sokan azt gondolják, hogy automatikusan magán-, illetve a társasházak tulajdonába kerültek a parkolók. Ha egy másik házban lakó máshova parkol, akkor ez azonnal vitát generál.

Hasonló cikkünk:  Lejer: támogatjuk a megújuló energiát, de ezért ne vonjunk ki termőterületeket - sajtótájékoztató a tervezett napelempark beruházásról

Nem kéne azonban, hogy ez így legyen. Két meghatározó dolog miatt sem. Az egyik, hogy a társasházi törvényben leírtak szerint a társasházak tulajdonában lévő, esetenként zárt és számozott parkolókba nem állhat más, mint aki ott lakik. A másik ok, hogy a parkolók nem a társasházak tulajdonában vannak.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó Péter kitüntető figyelme Kalocsára esett

A kérdéssel kapcsolatban megkerestük Szabadszállás város jegyzőjét és a Honvédelmi Minisztérium Sajtó Osztályát is. A jegyző egyrészt megerősített minket abban, hogy nem társasházi tulajdonban vannak a parkolók, további részletekkel azonban a HM Sajtó Osztály szolgált, miszerint:

“Szabadszállási Mátyás király tér parkolói, parkos területei a Magyar Állam és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében vannak.”

Jó lenne, ha az évek óta tartó viták, felesleges feszültségek ezzel az információval megszűnnének, ugyanis feleslegesek, továbbá jogszerűtlenek.

Vidéki Eszter tudósítása Szabadszállásról

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...