fbpx

FRISS HÍREK

Így parkolunk mi – parkolási körkép Szabadszállásról

- Advertisement -

Szabadszálláson enyhén szólva is gond van a parkolással. Egyrészt sok a szabályszegő, másrészt kevésbé hangsúlyos a számonkérés. Bár tegnapelőtt láttam, hogy egy forgalommal szemben parkolót igazoltatott a rendőrség, hogy végül kapott-e bírságot, nem tudni.

Mindenesetre a Dózsa György út elején (fenti képen), a Kossuth utca boltjai előtt, a Honvéd úti zebra környékén mindenféle formában parkolnak. Úttestre belógva, veszélyes forgalmi helyzeteket teremtve a forgalmasabb időszakokban. Divat a zebrán megállni, forgalommal szemben parkolni.

Egyelőre nem látni, hogy valaki leszoktassa a szabálytalanul parkolókat a veszélyes szokásaikról.

A Mátyás király téri lakótelep társasházainál (fenti képen) meglévő parkolók állandó vita tárgyát képezik. Ugyanis az ott élők saját tulajdonnak hiszik a parkolókat. Sajnálatos módon eddig semmilyen hivatalos tájékoztatás nem hangzott el ebben az ügyben. Utána jártunk ezért annak, hogy ki és hol parkolhat hivatalosan a lakótelepen.

Amikor Szabadszálláson felszámolták a laktanyát, majd magántulajdonba kerültek a lakások és társasházi közösségek alakultak, sokan azt gondolják, hogy automatikusan magán-, illetve a társasházak tulajdonába kerültek a parkolók. Ha egy másik házban lakó máshova parkol, akkor ez azonnal vitát generál.

Hasonló cikkünk:  Ezer szállal kötődik megyénkhez az új köztársasági elnök

Nem kéne azonban, hogy ez így legyen. Két meghatározó dolog miatt sem. Az egyik, hogy a társasházi törvényben leírtak szerint a társasházak tulajdonában lévő, esetenként zárt és számozott parkolókba nem állhat más, mint aki ott lakik. A másik ok, hogy a parkolók nem a társasházak tulajdonában vannak.

A kérdéssel kapcsolatban megkerestük Szabadszállás város jegyzőjét és a Honvédelmi Minisztérium Sajtó Osztályát is. A jegyző egyrészt megerősített minket abban, hogy nem társasházi tulajdonban vannak a parkolók, további részletekkel azonban a HM Sajtó Osztály szolgált, miszerint:

„Szabadszállási Mátyás király tér parkolói, parkos területei a Magyar Állam és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében vannak.”

Jó lenne, ha az évek óta tartó viták, felesleges feszültségek ezzel az információval megszűnnének, ugyanis feleslegesek, továbbá jogszerűtlenek.

Vidéki Eszter tudósítása Szabadszállásról

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...