fbpx
13.4 C
Kecskemét
2021. október 18., hétfő

FRISS HÍREK

Józsa Bálint: ne zárt ajtók mögött döntsenek az Arborétumhoz tervezett benzinkútról

Június közepén adtunk hírt a kecsUP-on arról, hogy a Széchenyivárosban, az Arborétum melletti körforgalomnál benzinkutat terveznek építeni. A Széchenyiváros egyik önkormányzati képviselője, Szőkéné Kopping Rita (Szövetség a Hírös Városért), akkor arról számolt be, hogy a kérdésére a benzinkútról szóló hírt a főépítész nem cáfolta, aki azt is elmondta, hogy nagyon kezdeti stádiumban van ez az elképzelés.

A terület önkormányzati képviselője, Józsa Bálint (Szövetség a Hírös Városért) a soron következő közgyűlésen, július 8-án, arról interpellálja Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert, hogy:

adjon kielégítő tájékoztatást a beruházásokkal kapcsolatban, és vizsgálja meg, hogy mi az oka annak, hogy egy újabb rendkívüli bonyolult döntést hozhatnak a terület képviselőinek véleménye nélkül. Továbbá a Károly Róbert körúton kívüli minden beruházással kapcsolatos folyamatot szüneteltessen addig, amíg a terület lakói nem véleményezték azt.

Józsa megjegyzi, hogy:

„Pletyka szintjén terjed, hiszen hivatalos tájékoztatást senki nem adott még a terület képviselőinek sem. Két beruházásról szólnak a pletykák, egy benzinkútról, valamint egy gyorséttermi lánc egységéről. Aggódom amiatt, hogy a tárgyalások az ott élők képviselete nélkül, zárt ajtók mögött fognak megtörténni.”

Hasonló cikkünk:  Csak óvatosan a városrendészekkel! - intézkedéstaktikai képzésen vettek részt 
Hasonló cikkünk:  A KTV a polgármestert kérdezte meg az ellenzéki vitákról

A képviselő hozzá teszi azt is, hogy ő maga is nagyon várta Károly Róbert körút meghosszabbítását, amely hozzájárul a Belső-Széchenyiváros tehermentesítéséhez is. Ezzel szerinte ugyanis „csökkeni tud a Máriahegyben lerakott illegális szemét ráhordásának mértéke is. Amennyi pozitív hozadéka van az útépítésnek, legalább annyi hátulütője akkor, ha az nem a társadalmi konszenzusra épül. Márpedig most, az ott lakók elmondásai alapján nem valósul meg a konszenzus. No nem az úttal kapcsolatban, hanem az ahhoz kapcsolódó új lehetőségek kihasználása miatt”, nevezetesen az Arborétumhoz tervezett benzinkút kapcsán.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...