fbpx

FRISS HÍREK

Nincs hely lépcsőnek? Segít a padláslépcső!

- Advertisement -

Mivel sok lakás egészen apró alapterületű, felfelé igyekszünk teret nyerni egy galéria beépítésével. Ha nincs hely még lépcsőre sem, segíthet a padláslépcső!

A belvárosi garzonlakások szinte elengedhetetlen tartozéka a galéria, ami praktikusan akár 6-8 m2-t is hozzáad a lakás alapterületéhez. Itt az ágy mellett elhelyezhető egy kisebb szekrény is a ruhák számára, ami még több helyet szabadít fel az egyszobás élettérben. Az egyetlen probléma a lépcső. Vagy viszonylag kényelmeset csináltatunk és túl sok helyet visz el, vagy létrán kell felmásznunk aludni. Ezt a problémát is megoldhatja egy praktikus padláslépcső.

A padláslépcső egy olyan, viszonylag meredek lépcső, amit fel lehet hajtani és összecsukott állapotában csak egy ajtónak tűnik a plafonon, vagy a galéria alján. A nyitást és csukást erős rugók segítik, a lépcső maga pedig összehajtható, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja, ha éppen nincs rá szükség.

Lehet ezt lépcső helyett használni?

A padláslépcsők sok esetben kevésbé meredekek, mint egy fix galérialépcső vagy létra, így használatuk kényelmesebb lehet. Tökéletesen biztonságos a használatuk, ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a padláslépcsőket elsősorban nem folytonos használatra tervezték, ezért ha valóban galériára akarjuk felszerelni, akkor érdemes mélyebben a pénztárcánkba nyúlni és a stabilabb változatot választani.

Hasonló cikkünk:  "Drasztikusan nagy változtatásokban gondolkodunk" - részletesen is beszámolt terveiről a kecskeméti közlekedést megreformálni vágyó aktivista

A jobb minőségű padláslépcsők felső harmadban kapaszkodóval vannak felszerelve, így a galéria létránál jóval könnyebb és kényelmesebb a használatuk. Ha annyira kicsi a hely a lakásban, hogy még a lépcsőt is meg szeretnénk spórolni, akkor óriási szolgálatot tehet a padláslépcső még mindennapos használatra is.

+1 tipp: tárológaléria

A galériával kapcsolatban elsősorban éjszakai hálóhely jut eszünkbe, de vannak olyan helyek, ahová tárológaléria építése is kiváló ötlet. Ennek magassága bőven maradhat egy méter alatt is, és használatával lecsökkenthető a közvetlenül fűtendő légköbméter a lakásban, így több legyet ütünk egy csapásra. A tárológalériának pedig abszolút ideális társa a padláslépcső.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...