fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Nincs hely lépcsőnek? Segít a padláslépcső!

Mivel sok lakás egészen apró alapterületű, felfelé igyekszünk teret nyerni egy galéria beépítésével. Ha nincs hely még lépcsőre sem, segíthet a padláslépcső!

A belvárosi garzonlakások szinte elengedhetetlen tartozéka a galéria, ami praktikusan akár 6-8 m2-t is hozzáad a lakás alapterületéhez. Itt az ágy mellett elhelyezhető egy kisebb szekrény is a ruhák számára, ami még több helyet szabadít fel az egyszobás élettérben. Az egyetlen probléma a lépcső. Vagy viszonylag kényelmeset csináltatunk és túl sok helyet visz el, vagy létrán kell felmásznunk aludni. Ezt a problémát is megoldhatja egy praktikus padláslépcső.

A padláslépcső egy olyan, viszonylag meredek lépcső, amit fel lehet hajtani és összecsukott állapotában csak egy ajtónak tűnik a plafonon, vagy a galéria alján. A nyitást és csukást erős rugók segítik, a lépcső maga pedig összehajtható, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja, ha éppen nincs rá szükség.

Lehet ezt lépcső helyett használni?

A padláslépcsők sok esetben kevésbé meredekek, mint egy fix galérialépcső vagy létra, így használatuk kényelmesebb lehet. Tökéletesen biztonságos a használatuk, ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a padláslépcsőket elsősorban nem folytonos használatra tervezték, ezért ha valóban galériára akarjuk felszerelni, akkor érdemes mélyebben a pénztárcánkba nyúlni és a stabilabb változatot választani.

Hasonló cikkünk:  A kormány megkönnyíti az országba érkező vendégmunkások ügyintézését

A jobb minőségű padláslépcsők felső harmadban kapaszkodóval vannak felszerelve, így a galéria létránál jóval könnyebb és kényelmesebb a használatuk. Ha annyira kicsi a hely a lakásban, hogy még a lépcsőt is meg szeretnénk spórolni, akkor óriási szolgálatot tehet a padláslépcső még mindennapos használatra is.

Hasonló cikkünk:  G7: A dízel-mellékvonalak bezárása helyett több lehetőség is szóba jöhetett volna

+1 tipp: tárológaléria

A galériával kapcsolatban elsősorban éjszakai hálóhely jut eszünkbe, de vannak olyan helyek, ahová tárológaléria építése is kiváló ötlet. Ennek magassága bőven maradhat egy méter alatt is, és használatával lecsökkenthető a közvetlenül fűtendő légköbméter a lakásban, így több legyet ütünk egy csapásra. A tárológalériának pedig abszolút ideális társa a padláslépcső.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...