fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Nyárolvasó gyerekekkel a szabadszállási könyvtárban

- Advertisement -

Minden nyári szünet komoly előkészületeket kíván a szülőktől, hisz a gyermeket jó helyen kell tudni, amíg a szülők dolgoznak. A Szabadszállási ÁMK Könyvtára, Vass Roland vezetésével évek óta ad tartalmas, hasznos programokat a gyerekeknek. Ottjártunkkor a gyerekek az ifjúsági olvasó szobában töltötték az időt. Csendben, fegyelmezetten olvasgattak.

Mi ennek az oka? Roland elmeséli, hogy évek óta folyik egy olvasóverseny, a Nyárolvasó, melyben közel 50 gyermek vesz részt. Nyár végén iskolás és óvodás kategóriában 10-10 gyerek válik díjazottá, ami valljuk meg, hogy az online világban nagyszerű eredmény. Aki rendszeresen olvas, annak választékossá válik a szókincse, jobban tud fogalmazni és beszélni, a helyesírása is javul. Mindenképpen előnyére válik az olvasás.

A könyvtárban kis könyvtárosok is segítik Vass Roland munkáját. Segítenek a könyvek helyrerakásában, a könyvtári programok előkészítésében, hisz hétről hétre változatos foglalkoztatások várják a szabadszállási gyerekeket. A legjobban teljesítő kis könyvtárosok munkáját egy kitűzővel ismerik el.

 

Hasonló cikkünk:  Gergely-járás a Lakiteleki Szivárvány Óvodában - fotógalériával

A könyvtár bejárati ajtaján a rengeteg plakát a gyerekeket invitálja a hasznos időtöltésre. Hímzés, kavicsfestés, agyagozás és sok változatos program. Roland elmeséli, hogy az agyagozáson 40 gyermek vett részt. A könyvtári teremben gyerekrajzokra leszünk figyelmesek. A polcok oldalán köszönő gyermekrajzok sorakoznak. Megnézzük az új 3D-s nyomtatót is, ami éppen dolgozik, hiszen nagyon népszerű lett felnőtt és gyermek körökben is. Az ifjúsági olvasószoba mellett van könyv sarok is a tinédzserek számára, volt olyan is, hogy a gyerekek cím szerint kértek könyv megrendelést.

Végül a fiúk gyorsan megmutatják nekem, hogyan is játszanak a csocsóval, ami ezek szerint máig népszerű játék.

Hogy miért is írtam erről a témáról? Mert rendkívül fontosnak tartom, hogy ezek a gyerekek nem az utcán csatangolnak, hanem változatos és állandó programok várják őket, egyébként nem csak nyáron. Vass Roland 2016 óta vezeti a könyvtárat, azóta télen nyáron gyerekeknek és szülőknek kedves programokkal.

Vidéki Eszter tudósítása Szabadszállásról

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...