fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Sorozatos lopásokat követtek el, de lekapcsolták őket

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai elfogtak három férfit, akik vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsíthatóak.

A gyanú szerint S. Norbert, R. Kálmán és B. György kecskeméti lakosok 2021. május 11-től kezdődően alig egy hónap alatt összesen legalább hat vagyon elleni bűncselekményt követtek el. A férfiak egy ízben egy ablakra felszerelt szúnyoghálót vágtak ki, majd a lakásba bemásztak, és onnan 2.000.000 forintot meghaladó értékben műszaki cikkeket, porcelán tárgyakat, csaptelepeket tulajdonítottak el. Egy másik ingatlan esetében a tulajdonos könnyelműségét használták ki: az ingatlan kerítésén bemászva a nyitott bejárati ajtón jutottak be a házba, ahol készpénzt, személyes okmányokat és bankkártyákat vettek magukhoz. A sértettnek ebben az esetben körülbelül 850.000 forint kára keletkezett.

A tolvajok nem mentek el csukott szemmel az alkalmi lehetőségek mellett sem: egy épülő társasháztól kéziszerszámokat és 20 zsák cementet vittek el.

Hasonló cikkünk:  Hanglemezbörzét tartottak a Hírös Agórában - videó

A nyomozók a helyszíneken végzett adatgyűjtés, valamint a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével két feltételezett elkövetőt gyorsan beazonosítottak. R. Kálmán és B. György azonban a hatóság elől elrejtőzött, így ellenük elfogatóparancsot bocsátottak ki. A körözés segítségével mindkét férfit a napokban megtalálták. Időközben a rendőrök a trió harmadik tagját is beazonosították, őt 2021. július 1-én fogták el. A többrendbeli lopással gyanúsítható tolvajokkal szemben kényszerintézkedés elrendelésére került sor.

Hasonló cikkünk:  Állj ki a jogaidért országszerte! – a közélet iskolája képzései országszerte elérhetőek lesznek

Az ügy kapcsán tartott kutatások során a rendőrök nem csupán a ellopott értékek egy részét foglalták le, hanem ráleltek olyan tárgyakra is, amelyeket a férfiak az elkövetéskor eszközül használtak. A nyomozók vizsgálják, hogy a bűnbanda tagjai az elmúlt időszakban más, hasonló jellegű bűncselekményt elkövethettek-e.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...