fbpx
7.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Szövetségi közlemény az Arborétum mellett létesülendő benzinkúttal kapcsolatosan

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselő csoportjának közleménye.

Tisztelt kecskeméti polgárok!

Néhány napja került napvilágra, hogy egy fejlesztő benzinkutat szeretne építeni a Kecskeméti Arborétum közvetlen szomszédságában.

A Széchenyiváros képviselőit számos környéken élő kereste telefonon és személyesen, tiltakozásukat kifejezve. 

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója megkereste a Polgármester Asszonyt és a Főépítész Urat. Kérdéseinkre a következő választ kaptuk:
A benzinkúthoz, tervek szerint, egy nagyobb parkoló épülne, kiegészítve egy büfé-kávézóval. Ez a funkció az Arborétumba érkezők parkolási gondját segítené. Azon a megbeszélésen egyértelműen elhangzott a városvezetés részéről, hogy csak akkor lehetséges a beruházás, ha az nem ütközik lakossági ellenállásba. Ezzel a fejlesztő is egyetértett.

Polgármester Asszonynak jeleztük, hogy sokan nem szeretnének oda benzinkutat. És nem is szerencsés, ha a város egyik legtisztább levegőjű pontján egy ilyen fejlesztés valósul meg. A lakosság részéről érkezett is egy megkeresés ezügyben, ellenző aláírással. A közösségi oldalakon pedig számos, a városnak nem ezen a pontján élő is kifejezte nemtetszését az ügyben.

Jelenleg még nem készültek tervek a benzinkút és környékére. De ígéretet kaptunk arra, hogy a Polgármester Asszony és a Főépítész Úr átgondolják a helyzetet. Amennyiben elkészülnek a tervek, akkor egy a helyi képviselők által szervezett lakossági fórumon ismertetik azt, és a lakosság bevonásával fog a döntés megszületni.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója bízik abban, hogy hasonlóan a Vacsi közi szolgáltatóházhoz, itt is elfogadja a városvezetés a lakosság kérését és nem járul hozzá a projekt megvalósításához.

Kecskemét, 2021.július 08.

Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselő csoportja

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...