fbpx
15.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

A kecskeméti Neumann János Egyetemmel is megállapodást kötött a Mészáros Csoport

Stratégiai megállapodást kötött a Mészáros Csoport a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetemmel, a kecskeméti Neumann János, a Pannon valamint az Óbudai Egyetemmel – jelentették be a Mészáros Alapítvány jubileumi, éves konferenciáján, írja az MTI. Ezek az egyetemek korábban állami egyetemek voltak, az Orbán-kormány elhatározására az állam az utóbbi időszakban adta alapítványi fenntartásba.

A megállapodások célja az együttműködésben résztvevő campusokon folyó kutatásfejlesztések elősegítésén túl a közös termékfejlesztéseken át a gyakorlati képzés biztosítása, valamint a doktori képzés támogatása, megnyitva ezzel a hallgatók számára a sikeres karrierutat. A megállapodás értelmében a Mészáros Csoport együttműködik az egyetemek doktori képzéseivel, a kutatások folytatásához szakmai támogatást nyújt.

Kelemen Beatrix Csilla, a Mészáros Alapítvány elnöke, Mészáros Lőrinc volt felesége a rendezvényen azt mondta: öt évvel ezelőtt Mészáros Lőrinc azért hozta létre az alapítványt, hogy a válvölgyi fiatalok meg tudják valósítani álmaikat. Hozzátette: összesen csaknem fél milliárd forint értékben fizettek ki eddig ösztöndíjakat.

Hasonló cikkünk:  Kunhalmi Kecskeméten: Vonzóvá fogjuk tenni a pedagóguspályát
Hasonló cikkünk:  Az egész országban gyűjti az aláírásokat a Fidesz Gyurcsány és Karácsony ellen

Mészáros Beatrix, a Mészáros Csoport operatív vezetője, Mészáros Lőrinc lánya előadásában ismertette, hogy a csoporthoz tartozó több mint háromszáz cég tíz ágazatban van jelen. A cégcsoportnak 25 ezer munkavállalója van, ezzel a legnagyobb nem állami foglalkoztató, foglalja össze a 24.hu.

A kecskeméti Neumann János Egyetem rektora, Dr. Fülöp Tamás írta alá az együttműködési megállapodást a Mészáros Csoporttal, a Mészáros Alapítvány V. konferenciáján.

 

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...